Ξαναπιάνουν δουλειά τα τρυπάνια στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρεμπόδισης των εργασιών από τους Τούρκους διαμηνύει η Υπουργός Ενέργειας

Εντός του 2ου εξαμήνου του 2021, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες των εταιριών γεώτρησης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου. Η κα Πηλείδου ουσιαστικά επανέλαβε τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη που έγιναν στο 2ο ενεργειακό συμπόσιο.

Η κα Πηλείδου μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τις εταιρίες και υπάρχει συνεννόηση για τον τρόπο επανεκκίνηση των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάκαμψη οικονομίας μόνο με εμβόλιο και τουρισμό

Εξάλλου όπως ο ίδιος ο ΠτΔ είχε αναφέρει «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους αδειούχους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως παραμένουν δεσμευμένοι στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τη Δημοκρατία και στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum και Total και Eni, επαναπρογραμματίζουν τις γεωτρήσεις τους για το δεύτερο μισό του 2021»

Η Υπ. Ενέργειας, διεμήνυσε ωστόσο ότι παρά τους σχεδιασμούς, καθοριστικό ρόλο για την επανεκκίνηση των εργασιών γεώτρησης, θα έχει η εξέλιξη της πανδημίας.

Η Υπουργός Ενέργειας απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον έχει η Κυβέρνηση συνυπολογίσει ενδεχόμενες κινήσεις της Τουρκίας για παρεμπόδιση της επανεκκίνησης εργασιών, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πρόβλημα με την Τουρκία. Συγκεκριμένα, η κα Πηλείδου δήλωσε ότι «Δεν προβλέπουμε να υπάρξει οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία. Αφενός επειδή τα οικόπεδα στα οποία θα γίνουν οι γεωτρήσεις μας δεν ήταν στις διεκδικήσεις και αφετέρου επειδή έχουμε θωρακιστεί με τρόπο που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα» .

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ