Σε τιμή ρεκόρ τον χειμώνα το φυσικό αέριο

Η μέγιστη τιμή φυσικού αερίου στην Ευρώπη καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στις 7 Μαρτίου 2022 σε ύψος 3.900 δολάρια ΗΠΑ / τόνο

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου «Γκαζπρόμ» δεν αποκλείει ότι η τιμή του καυσίμου τον χειμώνα θα φθάσει την τιμή ρεκόρ των 4.000 δολαρίων ΗΠΑ ανά τόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

«Επισημαίνουμε ότι στα spot χρηματιστήρια της Ευρώπης οι τιμές του αερίου άγγιξαν το ύψος των 2.500 δολαρίων ΗΠΑ. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, εάν η τάση διατηρηθεί, το χειμώνα η τιμή θα ξεπεράσει το επίπεδο των 4.000 δολαρίων ΗΠΑ για τα 1000 κυβικά μέτρα» σημειώνεται.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, η τιμή στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου ξεπέρασε για πρώτη φορά από τις 8 Μαρτίου τα 2.450 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο. Αυτό συμβαίνει κατά την εκτίμηση του πρακτορείου λόγω της αύξησης των τιμών σποτ στην Ασία για το φυσικό αέριο, καθώς και λόγω της διακοπής της λειτουργίας σειράς υποδομών για εξόρυξη και μεταφορά αερίου στη Νορβηγία για προβλεπόμενη συντήρηση έως το τέλος Αυγούστου, καθώς και της αύξησης των μέσω θερμοκρασιών, όπως και της πτώσης της παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη.

Η μέγιστη τιμή φυσικού αερίου στην Ευρώπη καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στις 7 Μαρτίου 2022 σε ύψος 3.900 δολάρια ΗΠΑ / τόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένο κατά €22.000 στεγαστικό δάνειο των €100.000

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ