Αύξηση τιμών πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ εξετάζει μείωση της παραγωγής

«Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι»

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν περισσότερο από 3% στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, καθώς ο ΟΠΕΚ και άλλοι κορυφαίοι παραγωγοί εξετάζουν τη μείωση της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Όπως μεταδίδει ο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αργό πετρέλαιο WTI ανέβηκε κατά 3,3% στα 82,12 δολάρια και το Brent σημείωσε επίσης άνοδο 3,3% στα 87,94 δολάρια ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη.

Το άλμα έρχεται αφότου και τα δύο κύρια συμβόλαια υπέστησαν μεγάλες απώλειες τους τελευταίους μήνες λόγω των ανησυχιών που προκλήθηκαν από την αναμενόμενη ύφεση στις μεγάλες οικονομίες.

Η μείωση της παραγωγής - για την οποία εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ είπαν ότι δεν είχε οριστικοποιηθεί - θα είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας, όταν οι τιμές του αργού κατέρρευσαν. Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την Τετάρτη.

Ο αναλυτής της της τράπεζας DBS για θέματα ενέργειας Σούβρο Σαρκάρ, εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν περισσότερα κέρδη.

«Είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι, ειδικά με τις προμήθειες να αναμένεται να περιοριστούν προς το τέλος του έτους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεύμα: Αύξηση 70% σ’ ένα χρόνο

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ