Πλήγμα για καταναλωτές η μη συνέχιση της μειωμένης φορολογίας σε ρεύμα-καύσιμα

Πόση θα είναι η αύξηση και ποιο είναι το αίτημα του συνδέσμου καταναλωτών στο νέο πρόεδρο

Σημαντικό πλήγμα θα δεχτούν οι καταναλωτές σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η μειωμένη φορολογία που ισχύει σήμερα σε καύσιμα και ρεύμα. Όπως ανέφερε στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, η αύξηση από 1η Μαρτίου θα πλήξει αισθητά τις τσέπες των καταναλωτών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης η αύξηση αναμένεται να κυμανθεί κατά 8,2 σεντ το λίτρο στα καύσιμα και κατά 65 – 70 ευρώ τη διμηνία στο ρεύμα. Η διαφορά επισήμανε είναι μεγάλη και διερωτήθηκε πώς θα τα καταφέρουν οι καταναλωτές να ανταπεξέλθουν, δεδομένου και του κύματος ακρίβειας που επικρατεί.

Πέραν των πιο πάνω, αυξήσεις έχουν επιβληθεί και στο υγραέριο. Από τις ήδη αυξημένες τιμές έχει επιβληθεί αύξηση 0,5 – 1 ευρώ ανά κίλυνδρο σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Όλα τα πιο πάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που πλήττει τις τσέπες των καταναλωτών. Πάντως, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι δεν αναμένει περαιτέρω άνοδο στις τιμές του υγραερίου τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της δημιουργίας Επιτρόπου Καταναλωτή. Ένα διαχρονικό αίτημα του Συνδέσμου, το οποίο όπως σημείωσε, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος υποσχέθηκε να υλοποιήσει. Αν και δεν υπάρχει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι κατά τις επαφές του Συνδέσμου με τον κ. Χριστοδουλίδη, δόθηκε η υπόσχεση ότι αυτό το αίτημα το οποίο χρονολογείται εδώ και 30 χρόνια θα υλοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαίνει το νερό στο αυλάκι για κατώτατη σύνταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ