Προς τα $90 κινείται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ

Αργότερα εντός της ημέρας συνεδριάζουν και οι Υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ οι οποίοι αναμένεται να διατηρήσουν την υφιστάμενη παραγωγή του Οργανισμού αμετάβλητη

Στο υψηλότερο επίπεδο για πέραν των πέντε μηνών παραμένει την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, η οποία κινείται προς τα 90 δολάρια το βαρέλι, καθώς η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή εντείνει τις ανησυχίες σε σχέση με την προσφορά πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μπρεντ, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύονται ελαφρώς, στα 89,32 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 20 Οκτωβρίου του 2023.

Ελαφρά αύξηση παρουσιάζουν και τα συμβόλαια για παράδοση τον Μάιο του αμερικανικού αργού, WTI, που ενισχύονται στα 85,46 δολάρια το βαρέλι.

Στην αύξηση των τιμών του αργού συμβάλλει και η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκαν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Αργότερα εντός της ημέρας συνεδριάζουν και οι Υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ οι οποίοι αναμένεται να διατηρήσουν την υφιστάμενη παραγωγή του Οργανισμού αμετάβλητη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Η Βαλεντίνα Γεωργιάδου η νέα Χρηματοοικονομικός Επίτροπος - Το Who is Who

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ