Πόσο σημαντικό είναι το SEO και το Inbound Marketing για μια επιχείρηση

Σύγχρονες στρατηγικές για να αυξήσετε το πελατολόγιο της εταιρίας σας.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Εξαιρετικής σημασίας για το εταιρικό marketing αποτελούν οι τεχνικές SEO και Inbound Marketing, καθώς στόχος είναι από τη μια η ιστοσελίδα της εταιρίας να φτάσει σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό, εκμεταλλευόμενη τη δυνατότητα για οργανικά αποτελέσματα και από την άλλη η εταιρία φέρει κοντά τους δυνητικούς της πελάτες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο η Digital Performance Executive της εταιρίας WebArts Ντιάνα Τρίφωνος ανέφερε ότι βασικό στοιχείο του e-marketing αποτελεί η ύπαρξη ιστοσελίδας και η κινητικότητα στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς αυτά αποτελούν μέρος της ζωής μας το οποίο δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Ξεκαθάρισε δε ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία «χρειάζεται τον ειδικό της» και δεν είναι εύκολο για έναν επιχειρηματία χωρίς εξοικείωση να λειτουργήσει σωστά.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στην παρουσία μιας εταιρίας στα social media, σημείωσε ότι αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αλλά θα πρέπει να διαμορφώνεται αναλόγως του κοινού.

«Στην Κύπρο το facebook είναι το πιο δημοφιλές, ενώ σχεδόν όλος ο κόσμος έχει λογαριασμό σε αυτό. Επιβάλλεται να υπάρξει μια εικόνα της εταιρίας στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Από την άλλη, αν το κοινό μας είναι πολύ νεανικό, θα πρέπει να υπάρχει και παρουσία στο Instagram, ενώ αν πρόκειται για μια διαδικασία «Business to Business» θα πρέπει να υπάρχει παρουσία τόσο στο facebook όσο και στο Linkedin.

SEO

Ένας από τους τομείς του e-marketing είναι το λεγόμενο SEO (Search Engine Optimization) το οποίο αποτελεί εν πολλοίς μια μακροχρόνια διαδικασία κατά την οποία η επιχείρηση διαμορφώνει την ιστοσελίδα της έτσι ώστε να αυξήσει τα οργανικά αποτελέσματα στις αναζητήσεις στο Google.

«Οργανικά είναι τα αποτελέσματα τα οποία πετυχαίνει κανείς χωρίς να πληρώνει διαφημίσεις. Το SEO είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης της ίδιας της ιστοσελίδας, ώστε όταν κάποιος ψάχνει κάτι στο Google, η ιστοσελίδα αυτή να εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα», τόνισε προσθέτοντας ότι οι έρευνες δείχνουν πως το 70%-80% των επισκεπτών στο Google συνήθως επιλέγουν τα τρία πρώτα αποτελέσματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα.

Όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας στον οποίο να «κοιτάζει» μια στρατηγική SEO. Όπως είπε, κανείς πρέπει να δείξει κανείς στην Google ότι η ιστοσελίδα του είναι καλή, αξιόπιστη και την επιλέγει ο κόσμος.

Inbound Marketing

Πρόκειται για μια «φιλοσοφία» και ταυτόχρονα μια τεχνική marketing στην οποία με διάφορους τρόπους συγκεντρώνεις τα λεγόμενα «leads», δηλαδή επιφανή άτομα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν το μελλοντικό πελατολόγιο και με διάφορες άλλες μετατραπούν σε πραγματικούς πελάτες.

«Σε αυτό εμπλέκονται και τα social media και το SEO. Είναι κάτι πιο γενικό, είναι όλα μαζί κάτω από μια ομπρέλα. Πρόκειται επί της ουσίας για διάφορες τεχνικές που συνδυάζονται ώστε να φέρεις κοντά σου κόσμο που θα μετατραπεί σε πελάτες», τόνισε.

Κληθείσα να δώσει μια συμβουλή στους νέους επιχειρηματίες όσον αφορά στο e-marketing, η κα Τρίφωνος ανέφερε ότι καλό θα ήταν να υπάρξει αρχικά μια κινητικότητα στα social media ώστε να γίνει γνωστή η σχετική ιστοσελίδα και να υπάρξει παρουσία, ενώ στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός ειδικού να στηθεί μια καμπάνια marketing για να φτάσει το προϊόν στον πελάτη.

Συνέδριο στη Λευκωσία

Tο Συγκρότημα ΔΙΑΣ, σε συνεργασία με την Boussias Communications και το Marketing Week, φέρνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο ένα συνέδριο που θα δώσει στους επαγγελματίες το κίνητρο, τη γνώση και τα εργαλεία για επιτυχημένη δραστηριοποίηση στο internet.

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της Cyta.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα βρεθούν στη Λευκωσία για να μυήσουν το κυπριακό κοινό στα μυστικά του performance marketing, του optimization, του ecommerce και του growth marketing.

Οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν περιεχόμενο που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν την παρουσία της επιχείρησής τους στο Internet, να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα, να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στα sites τους και στα social media και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Tο συνέδριο θα καλύψει τα εξής θέματα:

•             eCommerce/δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος,

•             Performance Marketing & tools,

•             Conversion Optimization,

•             Analytics & SEO

•             Email Marketing,

•             Growth Hacking/Inbound Marketing,

•             Customer Retention/Loyalty

Στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει αξία, παρέχοντας χρήσιμα εργαλεία και άμεσα εφαρμόσιμες συμβουλές στους επαγγελματίες. Παράλληλα, μέσω των Q&A sessions και των διαδραστικών Masterclasses, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο συνέδριο και όχι απλώς να το παρακολουθήσουν.

Το συνέδριο «eCommerce & Growth Conference» απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο του Marketing, του εμπορίου και της επικοινωνίας.

Ποιοι θα μιλήσουν

Ο Ivan Imhoff , κορυφαίος σύμβουλος στο Conversion Optimization και ιδρυτής της Optimization Academy, θα δώσει εφαρμόσιμες συμβουλές για τη βελτίωση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, με στόχο τo ουσιαστικό engagement και την αύξηση πωλήσεων.

Ο Mogens Moller Co-Founder Sleeknote ξεχωρίζει χάρη στη συναρπαστική σκηνική του παρουσία και τη μεταδοτικότητά του! Θα εξηγήσει πώς μία μικρή επιχείρηση μπορεί να ενισχύσει την παρουσία της στο Internet και να σταθεί με ίσους όρους απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Η Chloe Thomas , eCommerce Specialist, blogger και συγγραφέας του βιβλίου “The eCommerce Masterplan”, παίζει το eCommerce Marketing στα δάχτυλα και έχει σκοπό να βοηθήσει το κοινό να κάνει το ίδιο. Θα δείξει τρόπους για αποτελεσματική προώθηση ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Ο ευρηματικός eMail Marketing Consultant Jordie van Rijn θα εξηγήσει γιατί το email Marketing είναι από τα πιο «ισχυρά» Μέσα που έχει στη διάθεσή του ο Marketer και ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Internet.

Ο κυπριακής καταγωγής Memos Christodoulou, Strategic Account Lead της βρετανικής Fountain, θα δώσει στο κοινό έναν κατανοητό «οδικό χάρτη» για τη δημιουργία και την υλοποίηση μίας digital marketing καμπάνιας.

Ο Πάνος Λαδάς, κορυφαίος γνώστης του SEO στην ελληνική αγορά, θα παρουσιάσει τις τεχνικές που φέρνουν μία υπηρεσία ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ψηλά στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης.

Ο Μάκης Θέμελης , CO της Qivos, κορυφαίας ελληνικής εταιρείας στον τομέα του customer loyalty θα μιλήσει για ένα θέμα που αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν online παρουσία: πώς θα αποκτήσουν πιστούς πελάτες και πώς θα τους διατηρήσουν!

Ο Δημήτρης Μπόχτης, Technology & Innovation Manager της Sleed, η οποία αναδείχθηκε πρόσφατα Agency of the Year στα eVolution Awards της Boussias Communications, θα παρουσίασει δέκα βήματα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου eshop.

Ο Θεόδωρος Μουλός,  συνιδρυτής της Growth Rocks θα παρουσιάσει την ανερχόμενη τάση στο Digital Marketing: το Growth Hacking. Θα δείξει δέκα έξυπνους τρόπους για αυξημένο traffic και πωλήσεις, με πολύ χαμηλό κόστος και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Διοργανωτές: Εκδοτικός οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications

Χορηγός- Ζορμπάς Catering

Υποστηρικτής – Qoneq

Conference Experience Sponsor – Conferience

Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το «eCommerce & Growth Conference» Day στις 8 και 9 Νοεμβρίου Οκτωβρίου – περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.ecommercecy.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ