Το μέλλον των εξοχικών κατοικιών στον Πρωταρά

Που κυμαίνονται οι τιμές.

Του Αντρέα Σεργίου

 

Σε στασιμότητα βρίσκεται το θέμα με τις εξοχικές κατοικίες στον Πρωταρά καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξoυν ιδιαίτερες αλλαγές στις τιμές, οι οποίες συνεχίζουν να παρουσιάζουν με τον ίδιο ρυθμό την ίδια αύξηση εδώ και 2-3 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνο Κυναιγείρου, το κυρίως ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών κατοικιών στον Πρωταρά παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια επενδυτές από Λίβανο και Κίνα. Εν τούτοις, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη «αφού η αγορά κατοικιών από ξένους επενδυτές έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό τόσο από τις γενικές ανησυχίες και φόβους σχετικά με την εκδήλωση του κορωνοϊού, όσο και από την κοινωνική και πολιτική κρίση που ταλανίζει χώρες όπως το Λίβανο»  επισήμανε ο κ. Κυναιγείρου.

Ωστόσο, όσο αφορά τη ζήτηση από ντόπιους, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της Total Valuations κύριο Πόλυ Κουρουσίδη, παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον από κατοίκους της επαρχίας Λευκωσίας, ενώ  το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ανάπτυξη εργών στη περιοχή και ήδη βρίσκονται υπό εξέλιξη 4-5 έργα, τα οποία αποσκοπούν στη τελική δημιουργία 100-150 κατοικιών, μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τέλος, σε ότι αφορά τις τιμές, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές και κυμαίνονται από 200,000 (για αγορά παλιάς κατοικίας περίπου 12-15 ετών) μέχρι 400,000,  ανά μέσο όρο. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθεσία μιας κατοικίας, αφού όπως είναι λογικό, όσο πιο κοντά βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή, τόσο πιο ακριβή είναι με τιμές που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ