Κτηματολόγιο: Ανοίγουν σταδιακά κάποιες υπηρεσίες στο επαρχιακό Λευκωσίας

Δεν υπάρχουν ενδείξεις κατά πόσο έχουν επηρεαστεί δεδομένα του Κτηματολογίου, ανέφερε ο Διευθυντής Ελίκκος Ηλία

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες και οι έλεγχοι που διεξάγονται στο Κτηματολόγιο ώστε να γίνει κατορθωτό να λειτουργήσουν σύντομα κάποιες υπηρεσίες. Μιλώντας στο Τρίτο ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ελίκκος Ηλία εξέφρασε την ευχή όπως αύριο εκδοθεί ανακοίνωση η οποία να ενημερώνει για την έναρξη ορισμένων εργασιών στο επαρχιακό κτηματολόγιο Λευκωσίας ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες πράξεις που θα αφορούν αποκλειστικά στην επαρχία της Λευκωσίας. 

Στόχος είναι όπως σταδιακά επανέλθουν οι εργασίες και στις υπόλοιπες επαρχίες. Μέριμνα μας είναι όπως οι εργασίες γίνονται με ασφάλεια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλία. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επανέλθουμε και νωρίτερα ωστόσο θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι οι όποιες εργασίες γίνουν να είναι με ασφάλεια, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία για λύτρα ο Διευθυντής του Κτηματολογίου απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας ότι θα ήταν καλό να αφεθεί η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Συνήθως ανέφερε ενδεικτικά, τέτοιες ενέργειες γίνονται για οικονομικό όφελος. Επίσης, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι έχουν επηρεαστεί δεδομένα του Κτηματολογίου.

Σημειώνεται ότι σε προ ημερών δηλώσεις του, ο κ. Ηλία ανέφερε ότι το Κτηματολόγιο λάμβανε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κυβέρνηση γενικά. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες φαίνεται ότι κάποιοι «αόρατοι εχθροί» είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς. Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι μετά από αυτό το ανεπιθύμητο περιστατικό, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής και το Υφυπουργείο Καινοτομίας θα λάβουν περισσότερα μέτρα. «Αυτό που συνέβη σε εμάς πιστεύω θα βοηθήσει να θωρακιστούμε περαιτέρω ως Κυπριακή Δημοκρατία, ως ηλεκτρονική διακυβέρνηση», είπε.

Το θέμα της κυβερνοεπίθεσης χειρίζεται η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας και από το Αρχηγείο Αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SVB: Μισό τρισ. δολ. χάθηκαν σε δύο ημέρες από τις τραπεζικές μετοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ