Οι πρώτες εικόνες της μαρίνας Παραλιμνίου-Sold out τα διαμερίσματα από Κύπριους αγοραστές

Έχουν ήδη πωληθεί τα πλείστα διαμερίσματα στην Μαρίνα Παραλιμνίου - Δείτε το αποκλειστικό βίντεο - Ποιες εταιρείες και ποια εστιατόρια θα έχουν παρουσία στο πρότζεκτ;

Της Χάρις Βωβού 

Με γοργούς ρυθμούς κινούνται τα έργα για την ολοκλήρωση της μαρίνας Παραλιμνίου, όπως αναφέρει ο CEO της μαρίνας Παραλιμνίου Ανθούλης Κουντούρης.

Μιλώντας στο Economy Today εξηγεί ότι «η κατασκευή προχωρά με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται η ολοκλήρωση των λιμενικών έργων στο τέλος Μαΐου 2024, με την πρώτη φάση να μπαίνει σε λειτουργία περί τα τέλη του 2024».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη, η πρώτη φάση συμπεριλαμβάνει τη μαρίνα δυναμικότητας 300 σκαφών έως 40 μέτρα, εστιάτορια, καφετέριες, καταστήματα, το γιοτ κλαμπ, το κτήριο των κρατικών υπηρεσιών και 43 οικιστικές μονάδες με παραθαλάσσια διαμερίσματα, τα οποία πωλήθηκαν ήδη κυρίως σε Κύπριους αγοραστές.

Πλήρες το εμπορικό κέντρο

Επίσης, το εμπορικό κομμάτι περιλαμβάνει συνολικά 11 εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, τα οποία έχουν διατεθεί όλα σε κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως αποκαλύπτει, δύο ηχηρά ονόματα εμπορικών οίκων του εξωτερικού αναμένεται να υπογράψουν ακόμη, ενώ ήδη έχουν υπογράψει οι γνωστές εταιρείες: Costa Coffee, Max and Spencer food, Fereti group για σκάφη, το εστιατόριο Πυξίδα, και το Pralina καφέ εστιατόριο.

Μπουτίκ μαρίνα

Συγκριτικά με τις άλλες μαρίνες της χώρας και ιδιαίτερα με αυτές της Λεμεσού και της Αγίας Νάπας, ο κ. Κουντούρης κάνει λόγο για μια «μπουτίκ» μαρίνα, μικρή πιο μαζεμένη, στην περιοχή του Πρωταρά, ο οποίος αποτελεί αγαπημένος προορισμός των Λευκωσιατών.  

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν κτήρια πέντε, έξι και επτά ορόφων, ενώ το υψηλότερο είναι μέχρι 12 ορόφους.

Πωλήσεις ρεκόρ

Όπως συμπληρώνει, «οι πωλήσεις των διαμερισμάτων έγιναν σε χρόνο ρεκόρ με προσωπική επαφή». Κληθείς να σχολιάσει τι δείχνει αυτό, εξηγεί ότι αυτό αποδεικνύει πως η περιοχή χρειαζόταν το συγκεκριμένο έργο, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχο έργο υποδομής ούτε παραθαλάσσια διαμερίσματα. 

Αναφορικά με το είδος των διαμερισμάτων, αυτά περιλαμβάνουν δύο τύπους: Το δυάρι 109 τετραγωνικών μέτρων και το τριάρι 183 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και τα ρετιρέ, τα οποία τροποποιήθηκαν με μικρομετατροπές από τους πελάτες.

Κύπριοι αγοραστές 

Όπως προσθέτει, «τέλος του 2025 θα ολοκληρωθούν οι οικιστικές μονάδες, με τα 40 διαμερίσματα, από τα οποία τα μισά έχουν πωληθεί σε ντόπιους.

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι αγοραστές των διαμερισμάτων απαντά ότι πρόκειται για Κύπριους πολίτες από 40 έως 70 χρονών, συνταξιούχους από τη Λευκωσία, οι οποίοι τα προορίζουν ως κύρια κατοικία.

Σε όλο το έργο πωλήθηκαν διαμερίσματα σε τρεις ξένους, οι οποίοι είναι κάτοικοι της Κύπρου, δηλαδή πρόκειται για πραγματικούς πελάτες με ιδία χρήση».  

Έργο υποδομής 

Όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα έργο υποδομής με υψηλό κατασκευαστικό κόστος.

«Υπογράψαμε τον Ιανουάριο του 2018, ξεκινήσαμε τη διαδικασία αδειοδότησης, η οποία διήρκεσε 3,5 χρόνια, το 2021 ξεκινήσαμε την κατασκευή της μαρίνας και το 2022 την ανέγερση των κτηρίων. Σε πλήρη κατασκευή του έργου βρισκόμαστε εδώ και 1,5 χρόνο».

Η Μαρίνα του Παραλιμνίου θα αποτελεί επίσης ένα επίσημο σημείο εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ