Πώληση περιουσιών στην Κερύνεια διαφημίζει το Forbes - Τι γράφει Αμερικανίδα συντάκτης

Ως ένα από τα τρία μέρη στην Ευρώπη για να απολαύσει κάποιος μία πλούσια συνταξιοδότηση παρουσιάζει το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό την Κερύνεια

Άρθρο του αμερικανικού επιχειρηματικού περιοδικού Forbes που δημοσιεύθηκε πριν από δύο ημέρες, προβάλλει την κατεχόμενη Κερύνεια ως ένα από τα τρία μέρη στην Ευρώπη, για να απολαύσει κάποιος μία πλούσια συνταξιοδότηση. 

Συγκεκριμένα, το άρθρο με τίτλο «3 μέρη όπου μπορείς να απολαύσεις μια πλούσια συνταξιοδότηση στην Ευρώπη», υπογράφει η συντάκτης ταξιδιών και ακινήτων Kathleen Peddicord. 

Το κείμενο, το οποίο φιλοξενεί η διαδικτυακή εφημερίδα BuGün  Kıbrıs και αναδημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, γράφει ότι αυτές τις μέρες που το θέμα της πώλησης περιουσιών σε αλλοδαπούς είναι στην ημερήσια διάταξη, η κατεχόμενη Κερύνεια συμπεριλήφθηκε και σε άρθρο στο αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes. 

«Εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας» και παραθαλάσσιες οικίες για «μόλις» $70.000

Στο κείμενο σημειώνεται ότι η «βόρεια Κύπρος» βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης και αναφέρεται ότι: «Το τοπικό νόμισμα είναι η τουρκική λίρα, οπότε αν ανταλλάσσετε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, η συναλλαγματική ισοτιμία θα λειτουργήσει υπέρ σας».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι η Κερύνεια «έχει μεγάλο μεταναστευτικό πληθυσμό» και πλούσια ιστορία και υποστηρίζεται ότι διαθέτει «εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας».

«Οι επίσημες γλώσσες εδώ είναι η ελληνική και η τουρκική, αλλά η lingua franca είναι η αγγλική. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να τακτοποιηθείς και να κάνεις επιχειρήσεις», προστίθεται στο αμερικανικό περιοδικό.

Το άρθρο υποστηρίζει  ακόμη ότι σύγχρονες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες πωλούνται για μόλις 70.000 δολάρια, ενώ το ενοίκιο για επιπλωμένα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων είναι 400 δολάρια.

«Ένα γεύμα για δύο με κρασί κοστίζει $50. Έτσι ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει εδώ άνετα με μηνιαίο προϋπολογισμό 1.800 δολαρίων», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Ελληνοκύπριους «βλέπουν» πίσω από αγορές περιουσιών από αλλοδαπούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ