Κατεχόμενα: Ελληνοκύπριους «βλέπουν» πίσω από αγορές περιουσιών από αλλοδαπούς

Πρώην «βουλευτής» ισχυρίζεται ότι Ελληνοκύπριοι συνεργάζονται με Ρώσους και Ισραηλινούς για να «συλλέξουν εδάφη μέσω εταιρειών»

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η διαδικτυακή Star Kıbrıs και μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η πρώην «βουλευτής» Γκιουλσάχ Σανβέρ Μανάβογλου διερωτήθηκε εάν βρίσκονται Ελληνοκύπριοι πίσω από τις αγορές περιουσιών από αλλοδαπούς στα κατεχόμενα.

Με τίτλο «Οι Έλληνες μας παίρνουν τη γη;», το διαδικτυακό μέσο επικαλείται δηλώσεις της Γκιουλσάχ  σε τηλεοπτική εκπομπή, στο πλαίσιο της οποίας συζητούνταν οι πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς. 

«Οι Ελληνοκύπριοι, που συνεργάζονται με τους Ρώσους και τους Ισραηλινούς, μπορούν να συλλέξουν εδάφη μέσω εταιρειών», ισχυρίστηκε μιλώντας σε εκπομπή στο Ada TV, θέτοντας το ερώτημα πως δεν θα μπορούσαν οι «νότιοι», όπως τους αποκάλεσε, χρηματοδότες να είναι πίσω από τους ξένους επενδυτές εδώ; «Αυτό το θέμα πρέπει να διερευνηθεί σοβαρά και να ληφθούν προφυλάξεις», συμπλήρωσε. 

Πρόσθεσε επίσης πως οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον λεγόμενο πρωθυπουργό για την πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς δεν είναι ικανοποιητικές και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το θέμα αυτό. 

Υπενθυμίζεται πως με βάση δημοσιεύματα στον τ/κ τύπο, μεταξύ 2019-2022 παραχωρήθηκε άδεια αγοράς ακινήτων σε 5,130 αλλοδαπούς, ενώ μόνο κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2023 σε άλλους 4,569 - 38 χιλιάδες Ρώσοι, 27 χιλιάδες Ιρανοί και 2 χιλιάδες Ισραηλινοί εκτιμάται πως διαμένουν στα κατεχόμενα. 

Διαβάστε επίσης: «Απόβαση» αλλοδαπών στα κατεχόμενα - Έδωσαν 10.000 άδειες αγοράς ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ