Ο συνιδρυτής των Google Maps επενδύει σε κυπριακή εταιρεία

Ο Lars Rasmussen θα επιβλέπει την επέκταση της εταιρείας, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων ακινήτων στις αγορές της Κύπρου και της Ελλάδας, στα Βαλκάνια

Η Ask Wire, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων ακινήτων που ειδικεύεται στις αγορές της Κύπρου και της Ελλάδας ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει μία στρατηγική επένδυση από τον Lars Rasmussen, ενός εκ των συνιδρυτών των Google Maps και επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας (engineering) του Facebook.

Ο κ. Rasmussen θα ενισχύσει επίσης την Ask Wire ως σύμβουλος τεχνολογίας επιβλέποντας την επέκταση της εταιρείας στα Βαλκάνια.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σκοπός της Ask Wire είναι να βοηθά τους πελάτες της να κατανοήσουν καλύτερα τις ιδιοκτησίες τους μέσω δεδομένων, επιτρέποντάς τους να βασίζουν τις αποφάσεις τους σε γεγονότα, να αυτοματοποιούν τη λήψη αποφάσεων και να παράγουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία, όπως σημειώνεται, προσφέρει αξία στις τράπεζες, τους ασφαλιστές, τους επενδυτές ακινήτων κι όσους επηρεάζονται από τα κριτήρια ESG, ενδυναμώνοντάς τους με αξιόπιστες ιδέες.

Κατανοώντας τα ακίνητα μέσω δεδομένων, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να λαμβάνουν καλύτερα τεκμηριωμένες αποφάσεις, να ενισχύουν τις πωλήσεις, να διαχειρίζονται τους κινδύνους και να βελτιώνουν τις λειτουργίες, οδηγώντας σε καινοτόμες στρατηγικές και λύσεις στον τομέα των ακινήτων.

Σε δηλώσεις του ο Lars Rasmussen ανάφερε πως είναι ενθουσιασμένος που συμμετέχει σε μια εταιρεία που μοιράζεται το όραμά του για έναν κόσμο με μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερες δυνατότητες. «Η Ask Wire είναι πρωτοπόρος στη χρήση δεδομένων προσφέροντας διαφάνεια στον κλάδο των ακινήτων και, με τον τρόπο αυτό, δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Οι δυνατότητες για να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο είναι τεράστιες», σημείωσε. 

Από την πλευρά του, ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, εξέφρασε την άποψη πως «με τον κ. Rasmussen στο πηδάλιο, η Ask Wire είναι έτοιμη για τεράστια ανάπτυξη. Η καθοδήγησή του θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς περιηγούμαστε στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της τεχνολογίας και προσπαθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Είναι τιμή μας να τον έχουμε στην ομάδα μας και είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή του θα βοηθήσει την Ask Wire να φτάσει σε νέα ύψη».

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Σταύρου: Το Who is Who του νέου ισχυρού άνδρα του επιχειρείν 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ