Τι είναι η Placy που φιλοδοξεί να αλλάξει άρδην την αγορά ακινήτων

Πρόκειται για μία «βοηθό τεχνητής νοημοσύνης», κυπριακής προέλευσης, για επαγγελματίες του τομέα των ακινήτων

Ως μία πρωτοποριακή λύση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και φιλοδοξεί να επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τομέα του real estate παρουσιάζεται η Placy,, μια καινοτόμος βοηθός που δημιουργήθηκε με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει ως στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων καθιστώντας την πιο απλή, αποτελεσματική και προσιτή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για πάρα πολύ καιρό, οι αγοραστές και οι πωλητές κινούνται σε έναν λαβύρινθο πολυπλοκότητας, έχοντας να αντιμετωπίσουν εμπόδια από την έλλειψη διαφάνειας και την υπερπληθώρα πληροφοριών. Η αλλαγή που έφερε η τεχνητή νοημοσύνη και θυμίζει τις καταιγιστικές αλλαγές που επέφερε το διαδίκτυο, αμφισβητεί αυτή την αντίληψη, σημειώνεται.

Για παράδειγμα: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης για να βρουν πληροφορίες, καταλήγοντας σε μια λίστα με συνδέσμους που οδηγούν σε πηγές πληροφοριών. Νέες μηχανές αναζήτησης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Perplexity, επαναπροσδιορίζουν αυτή τη διαδικασία. Αναλαμβάνουν το ρόλο ενός πνευματικού συμβούλου και βοηθού ο οποίος  χρησιμοποιεί τη λογική για να παρέχει απαντήσεις, όχι απλώς συνδέσμους.

Αυτό ακριβώς κάνει η Placy για τα ακίνητα, τονίζεται, προσθέτοντας πως με τις προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, ενσωματώνει την ουσία αυτής της εξέλιξης, προσφέροντας όχι απλώς δεδομένα αλλά διορατική, πρακτική καθοδήγηση για επαγγελματίες και αγοραστές στην Κύπρο και όχι μόνο.

Η δημιουργία και το όραμα της Placy

Η ιδέα της Placy προήλθε από τρείς βετεράνους του κλάδου - τον Sergey Osipov, τον Mike Vasiliev και τον Alex Alexeev - εδώ στην Κύπρο και η δημιουργία του βασίστηκε στη βαθιά κατανόηση των προκλήσεων της αγοράς ακινήτων. «Ο χρόνος για τις διαδικτυακές πύλες ακινήτων έχει τελειώσει. Η επόμενη δεκαετία αφορά τους συγκυβερνήτες της τεχνητής νοημοσύνης», δηλώνει ο Μ. Vasiliev, τονίζοντας ότι «η Placy είναι η απάντησή μας στον διακαή πόθο της αγοράς για σαφήνεια και απλότητα». Ο Alexeev προσθέτει: «Τα κτηματομεσιτικά γραφεία δεν θα απολύσουν τους μισούς από τους πράκτορές τους εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης. Θα λύσουν, όμως, διπλάσια προβλήματα με την ίδια ομάδα, εξυπηρετώντας διπλάσιους ξένους πελάτες, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, από διάφορες χώρες. Οι έξυπνες εταιρείες θα προσλάβουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Πρόκειται για έναν διαφορετικό τύπο υπαλλήλων που θα γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί τους βοηθούς AI στο μέγιστο βαθμό».

Τι κάνει η Placy;

- Αξιοποιώντας τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Placy μπορεί να αναλύει καταχωρήσεις ακινήτων, κρατικά μητρώα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρέχει ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες πληροφορίες στους χρήστες σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Όπως εξηγεί ο Σωτήρης Κωμοδρόμος, Εμπορικός Διευθυντής (CCO) του Placy, «στόχος είναι να αυτοματοποιήσουμε το 50% των εργασιών του κτηματομεσίτη, με μείωση του κόστους κατά 25% και να  διασφαλίσουμε το επάγγελμα με τη δημιουργία εργαλείων για τον μεσίτη του μέλλοντος.

- Η Placy είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εργαλείο - η Placy Pro λόγω της συνεχούς αυτοματοποίησής της επιτρέπει δίνει τη δυνατότητα μιας 4ωρης εργάσιμης ημέρας στους κτηματομεσίτες. Από την κατανόηση των τοπικών κανονισμών έως τον εντοπισμό του τέλειου ακινήτου που ταιριάζει στις μοναδικές σας ανάγκες, η Placy μπορεί να υποστηρίξει τους πράκτορες σε κάθε βήμα της διαδικασίας».

Μια ομάδα έτοιμη να ηγηθεί της επανάστασης

Η ομάδα που ηγείται της Placy έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από την Κύπρο και είναι έτοιμη να δημιουργήσει έναν ακόμη επιχειρηματικό «μονόκερο». Με την μεγάλη  εμπειρία, που διαθέτει και τα επιτεύγματά της στην ανάπτυξη επιχειρήσεων από το μηδέν, αποτελεί την dream team  για την προώθηση της αλλαγής στον κλάδο των ακινήτων.

Γιατί η Κύπρος;

Όπως εξηγείται, η Κύπρος παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για το Placy. Η ανοιχτή αγορά, η  ενθουσιώδης κοινότητα και τα υψηλά ποσοστά προμηθειών, καθιστούν τη χώρα ιδανικό ορμητήριο για αυτή την καινοτόμο λύση. Επιπλέον, έχοντας ζήσει στην Κύπρο για εννέα χρόνια, ο Sergey Osipov έχει αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις για την τοπική αγοράς, που μπορούν να επιταχύνουν την έναρξη και την υιοθέτηση του έργου.

Το μέλλον των ακινήτων

Η εισαγωγή της Placy σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον κλάδο των ακινήτων, στην οποία η τεχνολογία και η ανθρώπινη τεχνογνωσία συγκλίνουν για να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη, δυναμική εμπειρία για όλους. Η Placy μπορεί να είναι για τον κτηματομεσίτη ό,τι ήταν η Google για τον έμπορο, μια πρακτική τόσο βαθιά ριζωμένη σε αυτό που κάνουν, ώστε να είναι αδύνατο να διαχωριστούν τα δύο.

Επισκεφθείτε την Placy και δοκιμάστε τι μπορεί να κάνει

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την Placy πλοηγώντας στο placy.ai και δείτε τι μπορεί να κάνει. Επιπλέον, μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι Placy AI Startup Insights και να γίνετε μέλος μιας κοινότητας χρηστών της Placy που την χρησιμοποιούν για πρώτη φορά, ενώ παράλληλα μπορείτε να συνομιλήσετε με την Placy από το smartphone σας και να δοκιμάσετε τις γνώσεις της.

Διαβάστε επίσης: Είναι υποχρεωμένες οι κυπριακές τράπεζες να υιοθετήσουν τη μείωση των επιτοκίων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ