Limassol Greens: Η επιτομή του CityNature Living ανοίγει τις πόρτες της αρχές του 2025

Το έργο εξασφάλισε νέα άδεια από την Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου, για την υλοποίηση πρόσθετων αναπτύξεων, ύψους €33 εκατομμυρίων. 

Το Limassol Greens είναι ίσως το πιο πολυδιάστατο αναπτυξιακό έργο της Κύπρου. Πολυθεματικό, το πρώτο και μοναδικό Golf Resort μέσα σε πόλη, αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επένδυση.

Μάλιστα το έργο εξασφάλισε νέα άδεια από την Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου, για την υλοποίηση πρόσθετων αναπτύξεων, ύψους €33 εκατομμυρίων. 

Ο Γιώργος Εγγλέζος, Chief Commercial Officer του Limassol Greens μιλά στο Economy Today για το μεγαλεπήβολο έργο, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη φύση και αποκαλύπτει ότι θα είναι πανέτοιμο να καλωσορίσει τους πρώτους του ενοίκους στις αρχές του 2025. Στη συνέντευξή του ο κ. Γιώργος Εγγλέζος σημειώνει ότι το Limassol Greens υπόσχεται μια πολυεπίπεδη εμπειρία, σε συνθήκες και περιβάλλον απόλυτης βιωματικής ισορροπίας.

Τι χαρακτηρίζει το Limassol Greens;

Το Limassol Greens αναμένεται να είναι ένα πρωτοποριακό έργο για τα κυπριακά δεδομένα, λόγω της καινοτομίας που το χαρακτηρίζει στο φάσμα των υποδομών, του περιβάλλοντος και των υπηρεσιών του. Το έργο έρχεται για να εναρμονίσει σε απόλυτη ισορροπία τις προδιαγραφές ενός πρότυπου οικιστικού θερέτρου γκολφ με αυτές του ειδυλλιακού περιβάλλοντος, των υπηρεσιών, χαλάρωσης και ευεξίας, καθώς και της αρχιτεκτονικής των οικιστικών μονάδων που αποτελούνται από επαύλεις, μεζονέτες και πολυτελή διαμερίσματα.

Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το πιο πολυαναμενόμενο θέρετρο γκολφ στην Κύπρο;

Το Limassol Greens βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανοικοδόμησης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής των δύο sold-out πολυκατοικιών Robin East και Robin West, που περιλαμβάνουν 52 διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων και η κατασκευή των πρώτων 24 επαύλεων. Ταυτόχρονα, οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου γκολφ και του Clubhouse, καθώς και του οδικού δικτύου και των υποδομών προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Είπατε ότι έγιναν Sold-out τα Robin. Ποια άλλα έργα αναμένονται;

Αναμένεται το λανσάρισμα των Starlings, μιας νέας συλλογής πολυτελών διαμερισμάτων. Πρόκειται για τρεις 6ώροφες πολυκατοικίες, που αποτελούν την επιτομή του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Τα Starlings έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ της σύγχρονης ζωής στην πόλη και της γαλήνιας ατμόσφαιρας του θερέτρου, μετουσιώνοντας την έννοια του CityNature. Τι είναι; Είναι ένας νέος ορισμός που δημιουργήθηκε από το ίδιο το Limassol Greens, ως παράγωγο της προσωπικότητάς του. Το CityNature προσδιορίζει αυτό που είναι το Limassol Greens: έναν άριστο συνδυασμό του πράσινου περιβάλλοντος, με τη ζωή στην πόλη. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των Starlings συνδυάζει εξαιρετική δεξιοτεχνία και ένα αρμονικό μείγμα αισθητικής και λειτουργικότητας. Η εκτεταμένη θέα στο γκολφ, με τα καταπράσινα fairways, δίνει στα Starlings πρόσθετη αξία, αφού το σκηνικό συνδυάζει άψογα την πολυτέλεια και το μεγαλείο της φύσης.

Ποια είναι η εικόνα των πωλήσεων του έργου;

Από την ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων του έργου, οι συνολικές πωλήσεις και κρατήσεις έχουν ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Τα οικιστικά προϊόντα του Limassol Greens σημειώνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον από αγοραστές και σημαντική πορεία πωλήσεων από τα πρώτα στάδια διάθεσης και προώθησής τους.

Τι διαφοροποιεί το γήπεδο Golf από τα υπόλοιπα στην Κύπρο;

Το γήπεδο Golf 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών, έχει σχεδιαστεί από τον εγνωσμένου κύρους αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ, Cabell B. Robinson και θα είναι το μοναδικό μέσα σε πόλη και δίπλα από ένα φυσικό υδροβιότοπο και ευκαλυπτόδασος. Συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, σε μια έκταση 6.303 μέτρων που αγκαλιάζουν ολόκληρο το θέρετρο, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, όπου 7.000 ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα θα κυριαρχούν αναδεικνύοντας τη μεσογειακή χλωρίδα.

Το γήπεδο θα είναι καλυμμένο από εξαιρετικής ποιότητας bermuda grass , πλούσια βλάστηση και pot bunkers που θα μαγεύουν κάθε λάτρη του γκολφ. Το Clubhouse που βρίσκεται στην καρδιά του Limassol Greens, ορθώνεται στο ψηλότερο σημείο του έργου, προσφέροντας μια πραγματικά μαγευτική θέα. Η ολοκλήρωση του γηπέδου Golf αναμένεται εντός του 2025.

Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα των κατοίκων του Limassol Greens;

Το Limassol Greens θα παρέχει ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής για όποιον το επιλέξει. Τη δυνατότητα να συνδυάζουν τη ζωή στην πόλη και τη φύση, a life in perfect balance, όπως υπογράφει το σλόγκαν του.

Το Limassol Greens- και αυτό έχει αξία για τους κατοίκους του -  βρίσκεται δίπλα στην αμμώδη παραλία του Lady’s Mile και γειτνιάζει επίσης με το μεγαλύτερο Casino Resort της Μεσογείου και τη γραφική αλυκή Ακρωτηρίου, ενώ η Μαρίνα Λεμεσού και το κοσμοπολίτικο κέντρο της απέχουν μόλις 10 λεπτά οδικώς.

Πρόσθετη αξία στο σύνολο έχει η αισθητική του χώρου, η αρχιτεκτονική καινοτομία που διέπει τα στοιχεία και τη σύνθεση του έργου και η οποία υπογράφεται από τον Luciano Mazza, Director of Hospitality Design του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου HKS. Για τις επαύλεις, τις μεζονέτες και τα διαμερίσματα, θα παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης και προγράμματα ενοικίασης.

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επενδυτική αξία του έργου;

Το έργο συνθέτει σε απόλυτη αρμονία τον άνθρωπο, τη φύση και τον χώρο, με υποδομές και υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών. Η τοποθεσία του έργου, το φυσικό περιβάλλον, η προσεγμένη φιλοσοφία και ο σχεδιασμός, καθιστά το Limassol Greens ως έναν από τους πιο ακαταμάχητους προορισμούς στο νησί, τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για επένδυση. Σε συνάρτηση με τη δυναμική της τοποθεσίας του, το έργο μπορεί να παρέχει αυξανόμενη επενδυτική αξία στους ιδιοκτήτες και επενδυτές.

Ποια είναι η συνεισφορά του Limassol Greens στην Κύπρο;

Είναι ένα μοναδικό και ταυτόχρονα πολυσύνθετο έργο, που θα βοηθήσει στην προέλκυση τουρισμού στη Λεμεσό και στην Κύπρο, ιδιαίτερα στην off season τουριστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη και το κοινωνικοοικονομικό προφίλ των Golfers. Η λειτουργία του Limassol Greens αναμένεται να δημιουργήσει ευκαιρίες εργοδότησης και παράλληλα οφέλη στην τοπική οικονομία και ευρύτερα. Επίσης, το όλο έργο διέπεται από μια ισχυρή δέσμευση ως προς την περιβαλλοντική διαχείριση και την αειφόρο ανάπτυξη, συμβάλλοντας στους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης της Κύπρου. 

Τι περιλαμβάνουν οι πρόσθετες αναπτύξεις

Το νέο έργο, για το οποίο δόθηκε έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή περιλαμβάνει τρία πανομοιότυπα κτήρια έξι ορόφων (ισόγειο και 5 όροφοι) και ένα επίπεδο υπογείου και θα πλαισιώνεται με εσωτερικό οδικό δίκτυο, υπαίθρια τοπιοτέχνηση στην οποία περιλαμβάνονται κολυμβητικές δεξαμενές και παιδότοποι, υπαίθριοι χώρους στάθμευσης.

Το κάθε κτήριο θα αποτελείται από 42 οικιστικές μονάδες (διαμερίσματα 2 και 3 υπνοδωματίων) μεταξύ του ισογείου και του 5ου ορόφου, ενώ στον υπόγειο χώρο θα διαμορφωθούν 42 ιδιωτικοί αποθηκευτικοί χώροι, 29 χώροι στάθμευσης οχημάτων και 2 χώροι στάθμευσης μοτοσυκλετών.

Εκτιμάται ότι θα διαμένουν 414 άτομα. Ο πληθυσμός της υπό μελέτη οικιστικής ανάπτυξης αποτελεί περίπου το 13% του συνολικού εκτιμώμενου πληθυσμού της ανάπτυξης του «Limassol Greens Golf Resort». Το ύψος του κάθε κτηρίου θα φτάνει τα 22 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Το ψηφιακό ευρώ θα συμπληρώσει τα μετρητά, δεν θα τα αντικαταστήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ