Η Ινδία ετοιμάζεται για δεύτερη αποστολή στη Σελήνη

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, τότε η προσελήνωση θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Η Ινδία, η οποία έχει εισέλθει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, ετοιμάζεται αυτή την Κυριακή για τη δεύτερη μη επανδρωμένη αποστολή της στη Σελήνη.

Πρόκειται για την φιλόδοξη αποστολή Chandrayaan-2 του Οργανισμού Έρευνας Διαστήματος της Ινδίας (ISRO) μετά την πολύ πετυχημένη αποστολή του 2008 του Chandrayaan-1 που εντόπισε ενδείξεις νερού στο φεγγάρι.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, τότε η προσελήνωση θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Κύριοι στόχοι του Chandrayaan-2 είναι  επιστημονικοί και περιλαμβάνουν μελέτες σεληνιακής τοπογραφίας, ορυκτολογία, κτλ. 

Ο Ινδικός Οργανισμός αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι στόχος είναι "να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για τη Σελήνη με ανακαλύψεις που θα ωφελήσουν την Ινδία και την ανθρωπότητα στο σύνολό της".

Προστίθεται ότι η Σελήνη παρέχει την καλύτερη σύνδεση με την πρώιμη ιστορία της Γης καθώς προσφέρει μια αδιάκοπη ιστορική καταγραφή του εσωτερικού περιβάλλοντος του Ηλιακού Συστήματος. Σημειώνει ακόμη ότι αν και υπάρχουν μερικά ώριμα μοντέλα, η προέλευση της Σελήνης χρειάζεται ακόμα περισσότερες εξηγήσεις.

Έτσι, η λεπτομερής χαρτογράφηση της σεληνιακής επιφάνειας για να μελετηθούν οι μεταβολές της σύνθεσης της σεληνιακής επιφάνειας είναι απαραίτητη για την κατανόηση της προέλευσης και της εξέλιξης της Σελήνης, σημειώνεται.

Οι Ινδοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι ενδείξεις μορίων νερού που ανακαλύφθηκαν από το Chandrayaan-1, απαιτούν περαιτέρω μελέτης σχετικά με την έκταση της κατανομής των μορίων του νερού στην επιφάνεια, κάτω από την επιφάνεια αλλά και στη λεπτή σεληνιακή εξώσφαιρα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της προέλευσης του νερού στη Σελήνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ