Επενδύει στην ψηφιακή γνώση η PwC

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η PwC Κύπρου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, δεσμεύεται να επενδύσει στα επόμενα 4 χρόνια  €2 εκ. σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διάχυση της ψηφιακής γνώσης και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες στην ψηφιακή εποχή.

Η εταιρεία παρουσίασε τo πρόγραμμα «New World, New Skills» σε εκπροσώπους των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα αποτελεί δέσμευση του παγκόσμιου δικτύου της PwC για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναντιστοιχίας μεταξύ των υφιστάμενων δεξιοτήτων και αυτών που απαιτούνται στον ψηφιακό κόσμο. Σε τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Ευγένιος Ευγενίου δήλωσε ότι το πρόγραμμα εστιάζει σε τρεις βασικούς τομείς: Στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της PwC, στη στήριξη των πελατών του οργανισμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρουν οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και η αυτοματοποίηση και στη συνεργασία με διάφορους φορείς για τη στήριξη ποικίλων κοινωνικών ομάδων, ώστε να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην ψηφιακή εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, η PwC Κύπρου ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου η οποία θα επικεντρωθεί στη διοργάνωση και στην προώθηση δράσεων ενημέρωσης της νεολαίας για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης, διαχείρισης σταδιοδρομίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
  
Ο κ. Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου δήλωσε ότι «η τεχνολογική επανάσταση μετασχηματίζει τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας» και καλωσόρισε τη συνεργασία του ΟΝΕΚ με την PwC.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ