Η Uber λανσάρει το Uber Boat στον Τάμεση

Η συνεργασία θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, με τα σκάφη ποταμού να φέρουν την επωνυμία Uber Boats.

Η εταιρεία του San-Francisco έχει καλύψει αρκετούς τρόπους μεταφοράς, όπως ταξί, ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ.

Η συνεργασία με την Thames Clippers για το Uber Boat, φαίνεται να είναι η επόμενη κίνηση της εταιρείας για να κυριαρχήσει στον τομέα των μεταφορών.

Η πολυετής συνεργασία θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, με τα σκάφη ποταμού να φέρουν την επωνυμία Uber Boats από την Thames Clippers.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του secnews.gr θα δίνεται η δυνατότητα  να ταξιδέψει κάποιος κατά μήκος του ποταμού, από τις 23 αποβάθρες στο Λονδίνο, από τον Putney έως το Woolwich Arsenal. Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια είτε μέσω της εφαρμογής Uber, η οποία θα είναι διαθέσιμη για σάρωση κωδικών QR, ώστε να μπορείτε να επιβιβαστείτε στο πλοίο ανέπαφα ή μέσω των υπαρχόντων υπηρεσιών, όπως κάρτες χωρίς επαφή και Oyster.

Η εταιρεία έχει δοκιμάσει διάφορες υπηρεσίες Uber Boat, όπως την υπηρεσία κρουαζιέρων της Κροατίας με χωρητικότητα έως και οκτώ επιβάτες, καθώς και υπηρεσίες βαρκάδας στο Cambridge, για ένα Σαββατοκύριακο τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που προσφέρεται υπηρεσία με τακτικά δρομολόγια.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνεργασία, ο περιφερειακός Γενικός Διευθυντής του Uber για τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη, Jamie Heywood, δήλωσε:

«Πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου αναζητούν νέους τρόπους για να ταξιδέψουν στην πόλη, ειδικά τώρα που αρχίζουν να επιστρέφουν στις δουλειές τους. Αργότερα αυτό το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουμε το Uber Boat από την Thames Clippers στο Λονδίνο ως μέσο ταξιδιών στον ποταμό και στο δρόμο, μέσω της εφαρμογής Uber. “

Οι δύο εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη του ταξιδιού σε ποτάμι. Πριν την πανδημία, η Thames Clippers μετέφερε 1,4 επιβάτες ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι που πλέον έχει μειωθεί σε 0,85. Αντίθετα, ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου, μετέφερε αρχικά από πέντε έως επτά άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο και η υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου κατάφερε να το μειώσει σε 1,3 επιβάτες.

Uber boat: Το πλοίο του Uber σε συνεργασία με την Thames Clippers

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης των σκαφών, θέλουν όλα τα ταξίδια να είναι πλέον πλήρως ανέπαφα, ενώ οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου και το προσωπικό να διαθέτει εξοπλισμό προστασίας.

Κάθε χρόνο πάνω από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι διασχίζουν τον ποταμό Τάμεση κατά τις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους, και πάνω από το 40% των επιβατών δήλωσαν ότι θα προτιμήσουν τη χρήση του Uber Boat ως εναλλακτικό μέσο περιήγησης στην πόλη.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Thames Clippers, Sean Collins, πρόσθεσε:

«Η νέα συνεργασία ενώνει τους Thames Clippers και Uber, που έχουν και οι δύο πολύ ψηλά την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την άνεση. Θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε τους δύο τρόπους ταξιδιού, του ποταμού και του δρόμου, παρέχοντας στους κατοίκους του Λονδίνου και στους επισκέπτες ακόμη περισσότερες επιλογές για μετακίνηση, επισκέψεις, εξερευνήσεις και απόλαυση της πόλης κατά μήκος του ποταμού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ