Αλλάζουν οι Χάρτες της Google (pics)

Με μια νέα αλγοριθμική τεχνική χαρτογράφησης χρωμάτων, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε έναν ακόμη πιο ολοκληρωμένο και ζωντανό χάρτη.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Ο Sujoy Banerjee, Product Manager των Google Maps, αναφέρει ότι αυτήν την βδομάδα οι χάρτες αλλάζουν, παρουσιάζοντας νέες οπτικές βελτιώσης που δίνουν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες στον χάρτη, διευκολύνοντας την κατανόηση μιας περιοχής την οποία πρόκειται να επισκεφτούμε ή να περιπλανηθούμε διαδυκτιακώς. 

Οι πασίγνωστοι σε όλους Google Maps από τότε που ξεκίνησαν, πριν 15 χρόνια, αποτελούν συντροφιά και καθοδήγηση στους καθημερινούς προορισμούς μας αλλά και στις διακοπές μας, όπως και αν αυτές εξελίχτηκαν σήμερα ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι «Χάρτες Google» επαναπροσδιόρισαν τι σημαίνει ένας χάρτης και πως εξελίσσεται από ένα ισχυρό εργαλείο πλοήγησης σε έναν ισχυρό καθημερινό σύντροφο που προσφέρει επίσης χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που να πάτε και τι να κάνετε. Λειτουργίες όπως δημοφιλείς ώρες, διαφορετικά δρομολόγια και χάρτες εκτός σύνδεσης έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας, ώστε να είναι πιο εύκολο να παρθούν οι σωστές αποφάσεις αλληλεπίδρασής μας με αυτόν.

Τι αλλάζει στους Χάρτες Google;

Με αυτήν την ενημέρωση, οι Χάρτες Google έχουν μια από τις πιο ολοκληρωμένες προβολές φυσικών λειτουργιών από οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική εφαρμογή χαρτών - με διαθεσιμότητα και στις 220 χώρες και περιοχές που υποστηρίζουν οι Χάρτες Google. Στην ιστοσελίδα των χαρτών αναφέρεται πως η κάλυψη αφορά πάνω από 100 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηράς που αντιστοιχούν σε 18 δισεκατομμύρια γήπεδα ποδοσφαίρου.

Με μια νέα αλγοριθμική τεχνική χαρτογράφησης χρωμάτων, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε έναν ακόμη πιο ολοκληρωμένο και ζωντανό χάρτη μιας περιοχής σε παγκόσμια κλίμακα. Η εξερεύνηση ενός τόπου θα δίνει με μια ματιά τα φυσικά χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα να μπορούν να γίνονται πιο ευδιάκριτες και κατανοητές οι διαφορετικές παραλίες, οι μπλε λίμνες ή οι ερημικές εκτάσεις, τα ποτάμια, οι ωκεανοί και οι χαράδρες. Μπορεί ακόμη πιο εύκολα και με μια ματιά να γίνει αντιληπτό πόσο πλούσιο και πράσινο είναι ένα μέρος με βλάστηση, όπως επίσης και αν υπάρχουν υπολείμματα χιονιού στις κορυφές των βουνοκορφών.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται σε αφιέρωμα του CNN θα μπορεί ο χρήστης να εξερευνήσει καλύτερα το αστικό τοπίο, βλέποντας ακριβώς πού βρίσκονται πεζοδρόμια και νησίδες, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο και για άτομα τα οποία μετακινούνται με αναπηρική καρέκλα ή ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ