Χριστίνα Σιαήλα: Η τεχνολογία στην εκπαίδευση κρατά αφοσιωμένους τους μαθητές

Τα κενά που μπορεί να υπάρχουν στα σχολεία της Κύπρου σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας

Της Χάρις Βωβού

Η «Gear Education» είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογικής εκπαίδευσης και ο μοναδικός συνεργάτης της Google στην Κύπρο, η οποία συνεργάζεται στενά με εκπαιδευτικούς και μαθητές για την ανάπτυξη στρατηγικών μεθόδων στις συνεχιζόμενες καθημερινές ανάγκες, παρέχοντας εξειδικευμένη καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. 

Η ιδρύτρια της «Gear Education», Χριστίνα Σιαήλα, με τη δεκάχρονη εμπειρία της ως τεχνολόγος εφαρμογών και την τεχνολογική εκπαίδευση σε περισσότερους από 3.000 εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Νέα Υόρκη και Λεμεσό, μιλώντας στο Economy Today διευκρινίζει ότι «η Gear Education συνεργάζεται και με τα δημόσια και με τα ιδιωτικά σχολεία στην Κύπρο, από την προσχολική ηλικία έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ερωτηθείσα σε τι τεχνολογικό επίπεδο βρίσκονται οι μαθητές, σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς, εξηγεί ότι θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα σε επίπεδο εφαρμογής παρά σε τεχνολογικό επίπεδο. «Είτε είμαστε γνώστες της τεχνολογίας είτε όχι, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η τεχνολογία είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους μαθητές μας. Η τεχνολογία είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, επικοινωνούν μεταξύ τους και τα τελευταία χρόνια μας έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα. Έτσι, η Gear Education πιστεύει ακράδαντα ότι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση μπορεί να κρατήσει τους μαθητές μας αφοσιωμένους στη μάθηση. Έχοντας αυτά υπόψη, είναι σημαντικό για τα σχολεία όχι μόνο να συμμετάσχουν στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας, αλλά και στη διδασκαλία των τεχνικών δεξιοτήτων, της διαδικτυακής ασφάλειας και γενικότερα, της προετοιμασίας τους για τον εργασιακό χώρο του 21ου αιώνα».

Σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, τι κενά υπάρχουν στη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία; Η κα. Σιαήλα απαντά ότι «είναι δύσκολο να συγκρίνεις τη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τα σχολεία της Κύπρου. Τα κενά που μπορεί να υπάρχουν, σχετίζονται ως επί το πλείστον, με τη χρηματοδότηση και την πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες. Η Gear Education στοχεύει στο να παρέχει στα σχολεία της Κύπρου, σε οποιοδήποτε στάδιο της ψηφιακής τους εξέλιξης, έμπειρες συμβουλές στη χρήση της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση».

Κληθείσα να σχολιάσει πώς θεωρεί ότι η πανδημία μας βοήθησε στον τεχνολογικό αλφαβητισμό, αναφέρει ότι «η πανδημία απλώς μας ανάγκασε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την καθημερινότητά μας, βρίσκοντας έτσι ευκαιρίες υλοποίησης μέσω της τεχνολογίας. Παρόλο που θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς σε πολλούς τομείς, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να απαιτεί την τεχνολογική της εξέλιξη και αναβάθμιση. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε μια αύξηση στη χρηματοδότηση εταιρειών παροχής τεχνολογικής εκπαίδευσης, από το 2020».

Οι υπηρεσίες

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της εταιρείας σημειώνεται ότι η εφαρμογή λύσεων που εκμηδενίζουν τη χρήση χαρτιού χρησιμοποιώντας συσκευές 1-1, η ενσωμάτωση τρισδιάστατων εκτυπωτών, λέιζερ κοπής και άλλων εργαστηριακών εργαλείων καινοτομίας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού αναλυτικού προγράμματος αλλά και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, επαναπροσδιορίζουν τη διδασκαλία και τη μάθηση, καθιστώντας την κομμάτι των καθημερινών δραστηριοτήτων της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, οι υπηρεσίες που παρέχει η «Gear Education» είναι οι εξής: 

  • Στρατηγικός σχεδιασμός και αξιολόγηση
  • Σχεδιασμός αναλυτικού προγράμματος
  • Λύσεις ανάπτυξης και διαχείρισης
  • Επαγγελματική υποστήριξη και εκπαίδευση
  • Εξουσιοδοτημένη μεταπώληση κορυφαίων εκπαιδευτικών τεχνολογικών πλατφορμών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.geareducation.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ