7 κυπριακές start-ups στην καρδιά του Ελσίνκι - Όσα έγιναν στο SLUSH

Έντονη ήταν η κυπριακή παρουσία σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ καινοτομίας - Ο Επικεφαλής Επιστήμονας και το ΙδΕΚ παρουσίασαν τη δυναμική του αναδυόμενου κυπριακού οικοσυστήματος Ε&Κ, σε σημαντικό αριθμό ξένων επενδυτών

Στην καρδιά του Ελσίνκι βρέθηκε το κυπριακό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας (Ε&Κ), συμμετέχοντας στη διεθνή εκδήλωση καινοτόμου επιχειρηματικότητας SLUSH 2023, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Το SLUSH 2023 πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πέραν των 8.000 entrepreneurs και επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ίδρυμα ηγήθηκε αποστολής, πλαισιωμένο από επτά (7) κυπριακά startups -ecorbio, Codewheel, Efevre Tech Ltd, Periopsis, Moving Doors, Vevivo και DCentric Health- τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους ενώπιων δυνητικών επενδυτών.

Χιλιάδες συμμετέχοντες στο Slush επισκέφθηκαν τo κυπριακό περίπτερο και ενημερώθηκαν από στελέχη του ΙδΕΚ για τις προοπτικές που παρουσιάζει ο τομέας της καινοτομίας και της τεχνολογίας στην Κύπρο, καθώς και για τα διάφορα κίνητρα και εργαλεία που καθιστούν το νησί ελκυστικό προορισμό για καινοτόμες επιχειρήσεις και ξένους επενδυτές.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, διοργανώθηκε από το Ίδρυμα η εκδήλωση «#BreakingGrounds at Slush: The Tech Gala of Bulgaria, Cyprus, Hungary & Poland», σε συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς σε Πολωνία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Σε ομιλία του, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία και Πρόεδρος του ΙδΕΚ, κ. Δημήτρης Σκουρίδης, παρουσίασε το ακμάζον οικοσύστημα Ε&Κ της χώρας σε σημαντικό αριθμό επιχειρηματιών και επενδυτών διεθνούς εμβέλειας, αναδεικνύοντας τις υψηλές επιδόσεις που σημειώνει η χώρα στον τομέα, ενώ σε ξεχωριστές παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων τους είχαν την ευκαιρία να προβούν τα κυπριακά startups που συμμετείχαν στην αποστολή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Φινλανδία, ο Επικεφαλής Επιστήμονας μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του ΙδΕΚ, κ. Θεόδωρο Λουκαΐδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Χριστοφίδη, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, προβάλλοντας την Κύπρο ως κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και διερευνώντας προοπτικές για διεθνείς συνεργασίες. Είχαν επίσης συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στη Φινλανδία, κ. Δημήτρη Σαμουήλ.

Η υποστήριξη της συμμετοχής κυπριακών επιχειρήσεων στο φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Slush, εντάσσεται στις δραστηριότητες του κυπριακού Δικτύου Enterprise Europe Network Cyprus, στο οποίο το ΙδΕΚ συμμετέχει ως εταίρος.

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Σταύρου: Το Who is Who του νέου ισχυρού άνδρα του επιχειρείν 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ