Ευκαιρίες για χειμερινό τουρισμό στην Κύπρο

Πακέτο προσφορών μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Του Αντρέα Σεργίου

Καλές ευκαιρίες για εσωτερικό χειμερινό τουρισμό εντοπίζονται στα ανά τόπους ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κύπρου. 

Σύμφωνα με το πακέτο προσφορών που έδωσε στην δημοσιότητα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου και το οποίοι έχει ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2020, τόσο οι Κύπριοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες, έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν των χαμηλών τιμών για χειμερινές αποδράσεις.

Μέσα στον σχετικό πίνακα μπορεί κανείς να εντοπίσει καλές τιμές, τόσο για δωμάτια ξενοδοχείων, όσο και για ξενοδοχειακά διαμερίσματα. 

Ο τουρισμός στην Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου, με αποτέλεσμα να προωθηθεί η εικόνα του νησιού προς τα έξω ως ενός ελκυστικού προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει “φωτιά” οι αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι, ενώ και οι δείκτες καταγράφουν ολοένα και περισσότερη αυξητική τάση χρόνο με το χρόνο.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τον χειμερινό τουρισμό, αν αφίξεις είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, εν τούτοις υπάρχουν ελκυστικές προσφορές στο εσωτερικό για όλες τις επαρχίες. Ενδεικτικά, σε ότι αφορά την Λευκωσία, οι πιο ελκυστικές τιμές κυμαίνονται από €69 μέχρι €120, ανάλογα βέβαια και από το τύπο δωματίου, αν είναι μονόκλινο δηλαδή η δίκλινο.

Η Λεμεσός κατέχει τα πρωτεία για τις πιο ελκυστικές τιμές, αφού μπορεί κανείς να βρει δωμάτιο από €40-€85, σχεδόν σε όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης. Σε ό,τι αφορά την επαρχία Λάρνακας, οι τιμές βρίσκονται πολύ κοντά με τις αντίστοιχες τιμές στην επαρχία Λευκωσίας και κυμαίνονται από €60-€110.

Στο ίδια επίπεδα περίπου κυμαίνονται και οι τιμές στην ελεύθερη Αμμόχωστο (€65-€110), ενώ η Πάφος, αποτελεί και πάλι τον πιο ακριβό προορισμό, με τιμές που ξεκινούν από €68 και φτάνουν μέχρι και €270.

Πιο αναλυτικά:

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον πλήρη κατάλογο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ