Ακυρώθηκαν πτήσεις για Λάρνακα

Λόγω μειωμένης ζήτησης.

Στην ακύρωση πέντε δρομολογίων από το Ισραήλ προς την Κύπρο προχωράει για τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρία El Al.

Πέρα από την Κύπρο, ίδια απόφαση ελήφθη και για άλλους προορισμούς, όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη, οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, αλλά έχουν ακυρωθεί επίσης αρκετές πτήσεις από και προς Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, λόγος της ακύρωσης είναι η μειωμένη ζήτηση η οποία προέκυψε λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. 

Πηγές εκ μέρους του Αεροδρομίου Λάρνακας οι οποίες μίλησαν στο Economy Today επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό της εταιρίας ότι οι πτήσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι, αφενός δεν έχει εντοπιστεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αφετέρου όλοι οι έλεγχοι στα δύο αεροδρόμια που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζονται κανονικά και με την ίδια αυστηρότητα. 

Παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο δεν έχει υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα, η μειωμένη ζήτηση ως αποτέλεσμα της ανησυχίας, οδήγησε την εταιρία να λάβε την εν λόγω απόφαση. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ως αποτέλεσμα των ειδικών περιστάσεων λόγω του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου και των οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας προς το κοινό, πήραμε την απόφαση να διαμορφώσουμε τα δρομολόγια μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ