Βαριά πληγωμένος ο Τουρισμός - Καμία άφιξη μέχρι τον Ιούλιο

Θα πάρει αρκετά χρόνια μέχρι η Κύπρος να επιστρέψει στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Μεγάλο είναι το οικονομικό πλήγμα για τον τουρισμό, εξαιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Υφυπουργός Τουρισμός, Σάββας Περδίος, δήλωσε ότι αναμένεται σοβαρότατη μείωση τουλάχιστον 50% σε έσοδα και αφίξεις, δεδομένου ότι δύσκολα θα έχουμε πριν τον Ιούλιο, στην καλύτερη περίπτωση, άφιξη οποιουδήποτε τουρίστα, καθώς αυτό εξαρτάται τόσο από την άρση των περιορισμών διακίνησης και έναρξης των πτήσεων στην Κύπρο, όσο και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά και στην ψυχολογία και την οικονομική δυνατότητα των πολιτών να κάνουν διακοπές.   

Θα πάρει αρκετά χρόνια η Κύπρος να επιστρέψει στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, σημείωσε, καθώς τα προβλήματα του κορωνοϊού θα συνεχισθούν και του χρόνου και του επόμενου χρόνου. Θα αλλάξουν πολλά στον τουρισμό, και το είδος του τουρισμού και το κατά πόσο ο κόσμος θα ταξιδεύει και για ποιους λόγους

Η μόνη ελπίδα, είπε, για κινητικότητα τους θερινούς μήνες είναι ο εγχώριος τουρισμός, στον οποίο θα δοθεί, πλέον, ώθηση και με ειδική διαφημιστική καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τη χώρα μας και να την ανακαλύψουμε ξανά δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να μην ξεγελιόμαστε όμως, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπληρώσει όσα έχουμε χάσει από τον εισερχόμενο τουρισμό.    

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα για να μετριάσουν μελλοντικά τις απώλειες, θα πρέπει, υπέδειξε, να αλλάξουν τρόπο σκέψης, λειτουργίας και στόχευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ