Τον στόχο στο 30% των αφίξεων θέτει ο Υφυπουργός Τουρισμού

Οι ξενοδοχειακές μονάδες θα είναι ξέγνοιαστες, αφού όσοι νοσήσουν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο και το ξενοδοχείο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του

Με την ελπίδα ότι θα σώσει ένα μέρος των εσόδων της φετινής χρονιάς και με στόχο να φθάσει το 30% των αφίξεων της περσινής χρονιάς το Υφυπουργείο Τουρισμού προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες.
 
Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και τα αεροδρόμια στις 9 Ιουνίου. Η προσέλκυση τουριστών είναι, πλέον, το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, δήλωσε στην «Πρώτη εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τουριστικού πακέτου, που έχει να προσφέρει η Κύπρος είναι ότι θα φροντίσει με δικά της έξοδα όσους επισκέπτες νοσήσουν από κορωνοϊό κατά την άφιξη ή την παραμονή τους στο νησί και τις στενές τους επαφές. Θα τους περιθάλψουμε σε δικό μας νοσοκομείο και οι δικοί τους άνθρωποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο καραντίνα. Κατά συνέπεια οι τουρίστες, που έχουν ενδοιασμούς να έρθουν στην Κύπρο, μήπως κάτι συμβεί, θα γνωρίζουν ότι αν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα βρεθούν στο έλεος του Θεού, ούτε θα πληρώσουν τα έξοδα τους διπλά.

Παράλληλα, με την απόφαση αυτή, δεν θα έχουν έγνοια οι ξενοδοχειακές μονάδες, αφού όσοι νοσήσουν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο και το ξενοδοχείο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, χωρίς φόβο.
 
Οι υπόλοιποι πελάτες του, εξάλλου, θα γνωρίζουν ότι το ξενοδοχείο δεν θα τεθεί σε καραντίνα, άρα ούτε και οι ίδιοι, με συνέπεια να χρειαστεί να παραμείνουν επιπλέον μέρες σ’ αυτό, με διπλάσια από τα προγραμματισμένα έξοδα και διατάραξη του προγράμματός του.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την Κύπρο, επειδή είναι λίγοι οι προορισμοί, οι οποίοι φέτος θα καταφέρουν να ανοίξουν εγκαίρως και επειδή η καλή επιδημιολογική της εικόνα την κατατάσσει στους ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ