Ντεμπούτο πτήσεων πραγματοποιεί σήμερα η Wizz Air

Λίγο μετά τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των πρώτων πέντε πτήσεων με υδάτινες αψίδες.

Σημαντική ενίσχυση στην αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου αναμένεται να δώσει η χαμηλού κόστους εταιρεία αερομεταφορών Wizz Air, η οποία ξεκινά σήμερα πτήσεις από και προς την Κύπρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού καν ανοίξουν τα αεροδρόμια, κατά την διάρκεια της πανδημίας, παρουσία μάλιστα του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου και του υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, στις 28 Μαϊου 2020. 

θα ξεκινήσει πέντε νέα δρομολόγια από Λάρνακα για Παρίσι Μποβέ, Αϊντχόβεν, Πράγα, Γκντάνσκ και Ηράκλειο ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων της στην Αθήνα.
 
Με τα πέντε νέα δρομολόγια η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί συνολικά 11 δρομολόγια από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των πρώτων πέντε πτήσεων με υδάτινες αψίδες. Ανάμεσα στις πτήσεις της Wizz Air από και προς τη Λάρνακα θα είναι και 2 αφίξεις, αλλά και 2 αναχωρήσεις από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αποτελούν και νέα δρομολόγια. Από τον Αύγουστο η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις και προς το Ηράκλειο Κρήτης.

«Πρόκειται για ένα διαφορετικό ξεκίνημα μετά από μια περίοδο που υπήρξε πρωτόγνωρη για όλους μας. Στόχος μας είναι, με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από τις 9 Ιουνίου στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, οι επιβάτες να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στους αερολιμένες. Παράλληλα, με την αποκατάσταση σε μεγάλο βαθμό του πτητικού προγράμματος, φιλοδοξούμε να δώσουμε στον κυπριακό τουρισμό την αναγκαία ώθηση ώστε να επανεκκινήσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε σε δηλώσεις της η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου, στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά την είσοδο στη Β φάση λειτουργίας των αεροδρομίων πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ