Στην κατηγορία Β υποβαθμίζεται η Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου

Το Υπουργείο Υγείας έλαβε την απόφαση να υποβαθμίσει την Ελλάδα, από την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, από την Α που ήταν μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν αξιολόγησης, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες, που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έλαβε την απόφαση να υποβαθμίσει την Ελλάδα, από την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, από την Α που ήταν μέχρι σήμερα.

Μόνο χθες εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα, που επέστρεψαν από Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, πέραν των αυξημένων ελέγχων, που γίνονται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται και οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να κάνουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης θα καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν κάνει εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ