Βουλή καλεί ΥΠΟΙΚ για ενοποίηση Μακένζι με Spyros Beach

H Eπιτροπή Μεταφορών καλεί ΥΠΟΙΚ και Υπ. Μεταφορών για το δρόμο Μακένζι – Spyros Beach

Την παρουσία των πολιτικών προϊσταμένων των αρμόδιων Υπουργείων, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Οικονομικών, αποφάσισε να ζητήσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Μεταφορών, προκειμένου να εξετάσει εκ νέου έναν χρονίζον ζήτημα, που αφορά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας, από την περιοχή Μακένζι στο Spyros Beach.
 
Η επιτροπή, όπως ανέφεραν Λαρνακείς βουλευτές, διέκοψε τη συζήτηση, καθώς θεωρήθηκε ότι το θέμα δεν μπορεί να συζητείται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, εφόσον χρειάζεται πολιτική βούληση σε ανώτατο επίπεδο.
 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου είπε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί την πόλη και επαρχία Λάρνακας για δεκαετίες «με αποτέλεσμα μηδέν».
 
«Πολλές συναντήσεις, πολλές συζητήσεις, καμία μελέτη, τίποτα το νεότερο», πρόσθεσε η κ. Δημητρίου και συμπλήρωσε ότι «η συνεδρία έχει διακοπεί γιατί χρειάζεται να βρίσκονται παρόντες οι πολιτικοί προϊστάμενοι, οπόταν το συντομότερο δυνατόν η κοινοβουλευτική επιτροπή συγκοινωνιών και μεταφορών θα επανεξετάσει το ζήτημα με την παρουσία των Υπουργών και αναμένουμε την πολιτική κατεύθυνση που χρειάζεται για να δρομολογηθεί επιτέλους και αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας».

 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Γιώργος Προκοπίου, είπε πως ένα έργο δεκαπενταετίας που η Λάρνακα ζητά και επιδιώκει να γίνει, έχει παραμείνει σε επίπεδο συζήτησης και ούτε υπήρχε μέχρι στιγμής πολιτική βούληση.
 
Λέγοντας ότι το θέμα αυτό συζητείται για χρόνια αλλά δεν λήφθηκε η πολιτική απόφαση, ο κ. Προκοπίου είπε πως γι’ αυτό διακόψαμε τη συζήτηση στην επιτροπή Μεταφορών και ζητήσαμε να είναι παρόντες οι δύο Υπουργοί, ο Υπουργός Μεταφορών και ο Υπουργός Οικονομικών και για το έργο αυτό να παρθεί πολιτική απόφαση για να πραγματοποιηθεί και ανάλογα να μπει κάποιο ποσό στον προϋπολογισμό.
 
Τέλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας είπε ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για την πόλη της Λάρνακας αλλά δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα από το κεντρικό κράτος, όχι τώρα αλλά για δεκαετίες.
 
Όπως είπε, η πόλη θα διεκδικήσει έντονα το έργο αυτό, αφού μετά τη μετακίνηση των δεξαμενών καυσίμων είναι το δεύτερο ζήτημα της Λάρνακας και θα είναι η άμεση προτεραιότητα και με συγκεκριμένη κατεύθυνση και στόχο για να το πετύχουμε.
 
«Χωρίς πολιτική βούληση στο ανώτατο επίπεδο δεν είναι θέμα το οποίο μπορεί να επιλυθεί από τεχνοκράτες ή συζητήσεις, γι αυτό θα αναμένουμε την επόμενη συνεδρία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο για συγκεκριμένες αποφάσεις και χρονοδιάγραμμα για το πώς θα προχωρήσουμε», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ