Με ανοιχτά ραντάρ φορείς του τουρισμού για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

«Παγώνει μέχρι νεωτέρας η χαρά που έφερε το εμβόλιο» λόγω των πληροφοριών για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, διαμηνύει ο πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης.

Ο Πρόεδρος Ταξιδιωτικών πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης, μιλώντας στο Economy Today, διαβεβαίωσε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού παρακολουθούν την όλη εξέλιξη με το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, όπως εξάλλου γινόταν από την αρχή της πανδημίας. Κατ’ αρχάς όπως διεμήνυσε ο κ. Σταματάρης είναι νωρίς για να γίνει λόγος για επαναπροσδιορισμό ή αναδιαμόρφωση των τουριστικών πλάνων, λόγω της τροπής που παίρνει η πανδημία με την μετάλλαξη του ιού, ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία που αποτελεί τον κύριο αιμοδότη του κυπριακού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, τα τελευταία 24ωρα και με αφορμή την μετάλλαξη του ιού που φαίνεται να σημβαίνει και να εξαπλώνεται κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν τροποποιήσει τους όρους που των μετακινήσεων από και προς την Μεγάλη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη σύσκεψη στην Ε.Ε. για μετάλλαξη του Κορωνοϊού

Στην Κύπρο, αυτό που ισχύει για τις αφίξεις από την Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, είναι να μπαίνουν σε καραντίνα 7 ημερών σε ξενοδοχεία μισθωμένα από το κράτος. Εννοείται ότι οι ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία, θα υποβάλλονται με την άφιξή τους σε εργαστηριακό τεστ το οποίο θα επαναλαμβάνεται και κατά τη λήξη της 7ήμερης καραντίνας τους. Νοείται ότι μόνο αν τα τεστ έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα επιτρέπεται η αποδέσμευση από τον περιορισμό. 

Προτεραιότητα έτσι κι αλλιώς είναι, όπως είπε ο κ. Σταματάρης, η δημόσια υγεία και για αυτό εξάλλου τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί που αφορούν τις πτήσεις ήταν και παραμένουν εστιασμένοι στην διασφάλιση της υγείας των επιβατών και στην αναχαίτιση και τον περιορισμό του ιού. Προς αυτή την κατεύθυνση εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Σταματάρης, είναι και οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύουν από τις 15 Ιανουαρίου που αφορούν τις κατηγοριοποιήσεις των χωρών και τους όρους πτήσεων.

Είναι σημαντικό να μείνουν και οι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλος ο κόσμος, ψύχραιμοι μέχρι αν υπάρξουν νεότερες πληροφορίες από τους ειδικούς, αναφορικά με το όλο ζήτημα του νέου στελέχους του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες χώρες έχουν αγοράσει τα 7,25 δισεκατομμύρια εμβόλια; (Γράφημα)

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το δίκτυο συλλογής πληροφοριών που υπάρχει μεταξύ αρμόδιων Υπουργείων, και φορέων του Τουρισμού, παρακολουθεί και ενημερώνει για τις εξελίξεις ανά 24ωρο. Συνεπώς με υπομονή, ψυχραιμία και σοβαρότητα, οι επαγγελματίες του τουρισμού διεμήνυσε ο κ. Σταματάρης, παρακολουθούν το θέμα και με γνώμονα τη δημόσια υγεία αλλά και τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την βιομηχανία του τουρισμού, γίνονται οι ανάλογες κινήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ