Επιχορηγημένες διακοπές για εμβολιασμένους μέχρι τον Νοέμβριο

Δείτε τις προϋποθέσεις του Σχεδίου και τους νέους καταλόγους των καταλυμάτων ανά επαρχία.

Παραμένει μόνο για εμβολιασμένους το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών του Υφυπουργείου Τουρισμού ενώ ως ελάχιστη διαμονή για συμμετοχή στο σχέδιο έχουν οριστεί τα δύο βράδια

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργείου, σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 23.8.2021, για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021 δικαιούχοι του Σχεδίου  είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.  Σε ότι αφορά τα άτομα 12 – 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.
Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Το Σχέδιο αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη παράταση του Σχεδίου που αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς αυτό κρίθηκε ως ιδιαίτερα επωφελές για το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση την οικονομία και την κοινωνία της χώρας γενικότερα.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, τo Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, από το Υφυπουργείο.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Για την πραγματοποίηση διακοπών, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για την διενέργεια κράτησης.

Ο Κατάλογος των καταλυμάτων/ξενοδοχείων

Επαρχία Αμμοχώστου

Επαρχία Πάφου

Επαρχία Λευκωσίας

Επαρχία Λάρνακας

Επαρχία Λεμεσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ