Σάλπαρε από τη Σαλαμίνα το πλοίο για Κύπρο

Στο νέο δρομολόγιο έχουν προσληφθεί 25 Κύπριοι, τόσο εντός του πλοίου όσο και στα γραφεία της εταιρείας

Της Χάρις Βωβού

Εν πλω βρίσκεται αυτή την ώρα το υπό κυπριακής σημαίας επιβατικό πλοίο M/V Daleela με προορισμό το λιμάνι της Λεμεσού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ναυτιλιακής εταιρείας Scandro Μάριο Μιχαήλ, που ανέλαβε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.  

Το πλοίο σάλπαρε ήδη από το ναυπηγείο της Σαλαμίνας και ταξιδεύει προς την Κύπρο, για να προετοιμαστεί καταλλήλως για το ιστορικό του, μετά από 21 χρόνια, ταξίδι την Κυριακή 19 Ιουνίου, διάρκειας από 24 έως 30 ώρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.  

Το καράβι αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι της Λεμεσού απόψε στις 19.00 και να επιθεωρηθεί την Πέμπτη από το υφυπουργείο Ναυτιλίας, ενώ η επάνδρωση του υπόλοιπου προσωπικού θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Ζήτηση από νεαρές γυναίκες

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, επιπλέον 25 θέσεις εργασίας άνοιξαν για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Συγκεκριμένα, 21 θέσεις αφορούν στην στελέχωση εντός του πλοίου, όπως στην υποδοχή, στο μπαρ, στην καφετέρια, στην καθαριότητα, στον έλεγχο του πλοίου, καθώς και στη θέση του γιατρού, αλλά και τέσσερις θέσεις στα γραφεία της εταιρείας.

«Το 50% του νεοπροσληφθέντος προσωπικού αποτελείται από γυναίκες, κάτι που δεν το περίμενα, ενώ η μέση ηλικία των εργαζομένων αυτών είναι τα 30 έτη», προσθέτει. Μάλιστα, σημειώνει ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση από νεαρές κοπέλες. Στην υποδοχή υπάρχουν δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ η υπεύθυνη των καμαρώτων είναι γυναίκα».  

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Μιχαήλ στο Economy Today, «στην αρχή στον διαγωνισμό είχε εγκριθεί πλοίο για μεταφορά 100 ατόμων χωρίς να προνοεί καμπίνες ούτε αεροπορική καρέκλα, αλλά στη συνέχεια διεκδικήσαμε τη μεταφορά 300 ατόμων με καμπίνες, ώστε το 90% των επιβατών να έχει τη δυνατότητα να κοιμηθεί αξιοπρεπώς». «Ο χώρος του πλοίου έχει ανακαινιστεί πλήρως, όπως δάπεδα, τραπεζοκαθίσματα, σερβίτσια, στρώματα, καθώς «γράφεται ιστορία και πρέπει να γραφτεί σωστά», τονίζει.

Προσυμφωνία για σύνδεση με Ισραήλ 

Αναφέρει μάλιστα ότι του χρόνου τα δρομολόγια θα αρχίσουν νωρίτερα και θα διαρκέσουν περισσότερο σε σχέση με φέτος, δηλαδή από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχει μια «προσυμφωνία για ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Ισραήλ».

Ερωτηθείς για το αν περίμενε τη μεγάλη ανταπόκριση των επιβατών, απαντά θετικά, γι’ αυτό και διεκδίκησε πλοίο μεγαλύτερης χωρητικότητας ατόμων, ενώ όπως συμπληρώνει υπάρχουν και άνθρωποι, οι οποίοι δεν ταξιδεύουν λόγω του φόβου τους για το αεροπλάνο. Ειδικότερα όπως σημειώνει, υπάρχει ένας κύριος που θα ταξιδέψει για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, αλλά και μια οικογένεια με 11 παιδιά που για πρώτη φορά θα βγουν εκτός Κύπρου όλοι μαζί, συνολικά 13 άτομα με τους γονείς.

Πλησιάζει το 100% η πληρότητα

Όπως αναφέρει ο εκτελεστικός πρόεδρος της Top Kinisis Travel και Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Άκης Κελεπέσιης στο Economy Today, έχει σχεδόν συμπληρωθεί η πληρότητα στις καμπίνες πρώτης θέσης και VIP, ομοίως και στον χώρο των περίπου 20 ζώων. Ωστόσο, απομένουν πολύ λίγες καμπίνες της δεύτερης κατηγορίας, ο χώρος των οχημάτων δέχεται κι άλλα οχήματα, ενώ λίγες είναι οι κρατήσεις για τα καθίσματα αεροπορικών θέσεων, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφτασαν το 80% οι πληρότητες στα κέντρα αναψυχής τον Κατακλυσμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ