Ποιες αεροπορικές φέρνουν τους περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο

Η Αγγλία είναι η χώρα με τις περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται στα κυπριακά αεροδρόμια

Της Χάρις Βωβού 

Δύο είναι οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, πρόκειται για τις εταιρείες Ryanair και Wizz Air, οι οποίες φέρνουν στη χώρα μας τους περισσότερους επιβάτες, ενώ η Αγγλία είναι η χώρα με τις περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια. 

Λιγόστεψαν οι αεροπορικές εταιρείες

Παρά τη μεγάλη τουριστική κινητικότητα το φετινό καλοκαίρι, όπου οι αφίξεις πλησίασαν κατά πολύ τις αφίξεις της χρονιάς ρεκόρ του 2019, οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο λιγοστεύουν. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δραστηριοποιούνται 50 αεροπορικές εταιρείες, ενώ πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μέχρι και τον Μάρτιο, ανέρχονταν σε 63. Σύμφωνα με την Hermes Airports, αποχώρησαν 13 αεροπορικές εταιρείες τόσο ρωσικές όσο και ουκρανικές, ενώ πριν την έξαρση του κορωνοϊού ο συνολικός αριθμός των αεροπορικών εταιρειών ανέρχονταν σε 70. 

Τα κίνητρα θα φέρουν έσοδα

Τα νέα κίνητρα της Κυβέρνησης προς τις αεροπορικές εταιρείες υπολογίζεται ότι θα διπλασιάσουν τον αριθμό των επιβατών κατά 52% δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ). Δηλαδή, το 2027 αναμένεται να φθάσουν τα 13,7 εκατομμύρια, σε σχέση με τα εννέα εκατομμύρια που καταγράφηκαν φέτος. «Βήμα σημαντικό αν καταφέρει να χτυπήσει τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που επιφέρουν, σήμερα και στην Κύπρο, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και ο αυξημένος πληθωρισμός», σημειώνεται.

«Το Σχέδιο κινήτρων κρίνεται καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του τουριστικού τομέα, με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται ιδιαίτερες προκλήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΤΕΚ. Με το Σχέδιο κινήτρων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Υπουργείου Οικονομικών προς τις αεροπορικές εταιρείες προβλέπεται ότι θα δοθεί περαιτέρω ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση στην εγχώρια οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Τα δέκα πιο επισκέψιμα θρησκευτικά μνημεία στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ