Ακολουθούν και άλλες αεροπορικές μετά τις Ryanair και Wizz Air

Η Ryanair και η Wizz Air φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή όσον αφορά την ενίσχυση της παρουσίας τους στην Κύπρο, αφού φαίνεται να επιδεικνύεται ανάλογο ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες

Του Άγγελου Αγγελοδήμου

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η ανακοίνωση των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Wizz Air να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Κύπρο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα προσπαθειών που χρονολογούνται εδώ και καιρό, από το Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Hermes Airports και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Οι προσπάθειες αυτές, σε συνδυασμό με την ανανέωση των κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα να προκύψει η εξέλιξη που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ωστόσο, οι προαναφερθείσες ανακοινώσεις δεν αναμένεται να είναι και οι τελευταίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον, αφού η Κύπρος έχει χτίσει ένα πολύ καλό όνομα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως, πέραν των δύο αυτών κορυφαίων ευρωπαϊκών αερογραμμών, σύντομα θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις και από άλλες εταιρείες, καθώς ήδη επιδεικνύεται ενδιαφέρον σχετικά. Επομένως, θα μπορούσε να λεχθεί ότι το μέλλον προδιαγράφεται τουλάχιστον ελπιδοφόρο, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούν οι πληθωριστικές πιέσεις με τις αυξήσεις τιμών σε αγαθά και καύσιμα.

Η απόφαση Ryanair και Wizz Air

Αναλυτικότερα, η απόφαση της Ryanair και της Wizz Air για προσθήκη επιπλέον αεροσκαφών στις βάσεις τους στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας αντίστοιχα και η ενίσχυση του πτητικού τους προγράμματος θεωρείται μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τον κυπριακό τουρισμό και τις αερομεταφορές στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφόρηση που είχαμε από την Hermes Airports, έχοντας πλέον και το νέο σχέδιο κινήτρων σε ισχύ και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τις αεροπορικές εταιρείες, θεωρείται βέβαιο πως, πέραν των δύο αυτών κορυφαίων ευρωπαϊκών αερογραμμών, σύντομα θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις και από άλλες εταιρείες, καθώς ήδη επιδεικνύεται ενδιαφέρον σχετικά.

Αναφορικά με το σχέδιο κινήτρων, αυτό φαίνεται να έχει βοηθήσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και επομένως η απόφαση για ανανέωσή του κρίνεται ως κομβική. Ειδικότερα, το Σχέδιο Κινήτρων, στο οποίο η Hermes έχει επενδύσει μέχρι στιγμής πέραν των 140 εκατ. ευρώ, εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο στόχος του 2027

Εκ του αποτελέσματος, η Hermes θεωρεί πως η πρόσφατη ανανέωση του Σχεδίου συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να αποφασίσουν οι δύο αεροπορικές να αυξήσουν την επένδυσή τους στη χώρα μας. Η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων μας θεωρεί πως θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα φέτος που ο πληθωρισμός και οι αυξημένες τιμές καυσίμων αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τα ναύλα. «Είμαστε δε αισιόδοξοι ότι χάρη και στη συμβολή του ανανεωμένου Σχεδίου Κινήτρων, το 2023 θα φτάσουμε και ενδεχομένως θα ξεπεράσουμε το ρεκόρ επιβατικής κίνησης του 2019 και έως το 2027 μπορούμε να ξεπεράσουμε τους 13 εκατομμύρια επιβάτες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή»

Διαβάστε επίσης: Πότε πληρώνονται 13ο μισθό οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ