Ρίχνουν χρήμα στον τουρισμό οι Αιγύπτιοι - Επενδύσεις εκατομμυρίων στο Κάϊρο

Περίπου €10 εκατ. οι επενδύσεις στη μεσαιωνική καρδιά της πόλης - Στόχος των τοπικών αρχών είναι να καταστεί από μόνο του το Κάϊρο ένας ελκυστικός προορισμός και όχι σταθμός διέλευσης για ταξίδια προς το Λούξορ ή το Σαρμ ελ Σέικ

Η ακρόπολη του Καΐρου, η μεσαιωνική καρδιά της πόλης και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO, θα αποκατασταθεί και θα ενισχυθεί χάρη σε μια επένδυση 300 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών, περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Δύο πύργοι του τεράστιου φρουρίου και η έδρα της Kυβέρνησης μέχρι τον 19ο αιώνα έχουν ήδη αναστηλωθεί και εγκαινιάστηκαν την περασμένη βδομάδα από τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιολογίας Αχμέντ Ίσσι.

Ο Υπουργός εξήγησε πώς το έργο, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδιώτες, αντιπροσωπεύει την αρχή ενός μεγάλου έργου για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Καΐρου που θα υλοποιηθεί μέσω ενός νέου τουριστικού προϊόντος με το όνομα Cairo City Break.

Το πρότζεκτ πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης στο Βερολίνο, τον Μάρτιο.

Στόχος των τοπικών αρχών είναι να καταστεί από μόνο του το Κάϊρο ένας ελκυστικός προορισμός και όχι σταθμός διέλευσης για ταξίδια προς το Λούξορ ή το Σαρμ ελ Σέικ.

Τα έργα περιλαμβάνουν αποκατάσταση των πύργων και του Τζαμιού του Σουλεϊμάν Πασά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη ρεκόρ για το 2023 - Ξεπέρασαν τα €365 εκατομμύρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ