ΠΑΣΥΞΕ: Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην προώθηση της Κύπρου

Κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Θάνος Μιχαηλίδης έστειλε μήνυμα πως πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στον τομέα της προώθησης της Κύπρου και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συλλογικής προσπάθειας μεταξύ Κράτους, Συνδέσμου και όλων των εταίρων.

Σε προτάσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση των προσκλήσεων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου και άλλων επισήμων.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχαηλίδης, αφού επεσήμανε ότι ανέκαθεν η τουριστική βιομηχανία επηρεαζόταν και επηρεάζεται σοβαρά από τις αλλαγές που διαδραματίζονται γενικά τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον τομέα του marketing και της αναγνωρισιμότητας του προορισμού, με απώτερο σκοπό την άντληση τουρισμού από νέες αγορές, την προσέλκυση τουριστών με οικονομική επιφάνεια και την αύξηση των εσόδων ανά τουρίστα.

Τα ξενοδοχεία να παραμένουν ανοιχτά τον χειμώνα

Προχωρώντας αρχικά, σε έναν απολογισμό/ανασκόπηση των τελευταίων χρόνων, συγκεκριμένα μετά την πανδημία, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε ακόμη, στην ανάγκη για ευελιξία μέσω του εκσυγχρονισμού της βιομηχανίας, ώστε να αυξηθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση καταρτισμένου προσωπικού από τρίτες χώρες, ένεκα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε λόγο για κίνητρα τα οποία πρέπει να δοθούν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. «Ένα από αυτά, είναι η δημιουργία συστήματος οικονομικής επιβράβευσης των ξενοδοχείων που θα επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος και θα προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση».

Καταληκτικά, ο κ Μιχαηλίδης έστειλε μήνυμα πως πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στον τομέα της προώθησης της Κύπρου και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συλλογικής προσπάθειας μεταξύ Κράτους, Συνδέσμου και όλων των εταίρων. «Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια μεταξύ του κράτους, του ΠΑΣΥΞΕ και όλων των εταίρων που απαρτίζουν το οικοσύστημα της τουριστικής βιομηχανίας για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας και να τους πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν»

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην Συνέλευση ως ένα θεσμό, σημείο αναφοράς για το τουριστικό οικοσύστημα της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τόσο η παρουσία του ιδίου όσο και των Υπουργών αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας δηλώνει τη βαρύτητα του τομέα στην οικονομία του τόπου.

Την έναρξη και τον συντονισμό της συνέλευσης έκανε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της έντονης παρουσίας της Πολιτείας στην εκδήλωση. 

Εθνική συμμαχία η συμμετοχή του ΠΑΣΥΞΕ στη HOTREC

Από την πλευρά του,  o Πρόεδρος της HOTREC και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΥΞΕ στη HOTREC και κατ’ επέκταση της Κύπρου, έχει σημαντική τουριστική σημασία. Παράλληλα σημείωσε πως η εθνική αυτή συμμαχία θα πρέπει να διαφυλαχθεί με την αρωγή της πολιτείας.

Κατά το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης, ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε τον τέως Πρόεδρο και νυν Επίτιμο Πρόεδρο του κ. Χάρη Λοϊζίδη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου για 20 χρόνια. Την τιμητική διάκριση έδωσε στον κ. Λοϊζιδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη ΓΣ παρευρέθηκαν επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπουργοί, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, γενικοί διευθυντές υπουργείων, πρόεδροι και διευθυντικά στελέχη ημικρατικών οργανισμών, ομοσπονδιών, επιμελητηρίων, συνδέσμων, τραπεζών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλοι επίσημοι.

Οι Επίσημοι Χορηγοί-Στρατηγικοί Συνεργάτες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ είναι, η EUROBANK CYPRUS LTD και ο Οίκος PwC CYPRUS. 

Διαβάστε επίσης: Ανεβαίνει και χειμώνα το τουριστικό θερμόμετρο αλλά το νησί είναι «κλειστό»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ