Cytavision: Νέα πλατφόρμα, αναβαθμισµένες δυνατότητες

Τι αλλάζει µε τη νέα, πλήρως αναβαθµισµένη πλατφόρµα της Cytavision.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ

Η νέα, πλήρως αναβαθµισµένη πλατφόρµα της Cytavision αποτελεί πλέον πραγµατικότητα για τους συνδροµητές, φιλοδοξώντας να προσφέρει µια ξεχωριστή εµπειρία, µε σύγχρονες δυνατότητες πρόσβασης και θέασης. 

Το σηµαντικότερο πλεονέκτηµα αποτελεί η δυνατότητα του πελάτη να απολαµβάνει το περιεχόµενο όπου κι αν βρίσκεται: στην Κύπρο, στο εξωτερικό, στο σπίτι ή το αυτοκίνητο, µέσω της νέας εφαρµογής Cytavision GO. Mπορεί επίσης να έχει ακόµα καλύτερη εµπειρία θέασης µε νέες δυνατότητες, όπως η δηµιουργία εξατοµικευµένων προφίλ για κάθε µέλος της οικογένειας, η ετεροχρονισµένη θέαση µέχρι και επτά µέρες πίσω, η δυνατότητα για παύση και επανεκκίνηση ενός προγράµµατος και πολλά άλλα.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός ∆ιευθυντής της Cyta, Ανδρέας Νεοκλέους, και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας «Δίκτυα & Πλατφόρµες Παροχής Υπηρεσιών» της Cyta, Κώστας Ψυλλίδης, µίλησαν στο Economy Today για το νέο αυτό εγχείρηµα, περιγράφοντας τις καινοτόµες πτυχές και τη σηµασία του στην ανταγωνιστική αγορά της συνδροµητικής τηλεόρασης. 

Τι έχει να προσφέρει στον µέσο πελάτη σας η αναβάθµιση της πλατφόρµας της Cytavision; Υπάρχει δυνατότητα προσαρµογής, αναλόγως των αναγκών του πελάτη; 

Α.Ν.: Η νέα πλατφόρµα της Cytavision προσφέρει σε κάθε πελάτη µας µια νέα, εξατοµικευµένη εµπειρία θέασης, µε πολλές δυνατότητες για απόλυτο έλεγχο της αλληλεπίδρασής του µε το περιεχόµενο και πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ανάµεσα στα νέα χαρακτηριστικά της, συγκαταλέγονται η ετεροχρονισµένη θέαση για έναν µεγάλο αριθµό καναλιών που φτάνει µέχρι και 7 µέρες πίσω (Catch-Up TV), η παύση και συνέχιση της θέασης από το σηµείο που διακόπηκε (Pause & Resume), η επανεκκίνηση ενός προγράµµατος που ήδη «τρέχει» (Start Over), η προγραµµατισµένη υπενθύµιση για προγράµµατα που θα επιλέξει ο χρήστης, καθώς και η δυνατότητα εγγραφής περιεχοµένου (βιντεογράφησης) (nPVR) για συγκεκριµένα κανάλια.

Οι περισσότερες από αυτές τις καινούργιες δυνατότητες προσφέρονται και µέσω της δωρεάν εφαρµογής Cytavision Go, η οποία επιτρέπει στον πελάτη να παρακολουθεί προγράµµατα και κανάλια της Cytavision από το κινητό, το tablet ή και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του (µέσω browser). ∆ηλαδή, οι πελάτες µας µπορούν να παρακολουθούν τα αγαπηµένα τους προγράµµατα, περιλαµβανοµένων και των καναλιών Cytavision Sports, όποτε θέλουν, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ακόµα και από το εξωτερικό. Είναι σηµαντικό να αναφέρουµε ότι όλα αυτά είναι στη διάθεση του τηλεθεατή χωρίς επιπρόσθετη χρέωση, µε µοναδική εξαίρεση τη δυνατότητα εγγραφής περιεχοµένου.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές συνδροµής, αυτές δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Συνεχίζουµε να προσφέρουµε τα γνωστά συνδροµητικά πακέτα «Value», «Variety» και «Super». 

Ποιες ήταν οι προκλήσεις που είχατε να αντιµετωπίσετε στην πορεία υλοποίησης του έργου; 

Κ.Ψ.: Αυτή τη στιγµή διαθέτουµε µια από τις καλύτερες πλατφόρµες συνδροµητικής τηλεόρασης στον κόσµο σε ό,τι αφορά τεχνολογική υπεροχή. η µεταφορά των πελατών µας στη νέα πλατφόρµα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί µε απόλυτα οµαλό τρόπο. Διαχρονικός µας στόχος είναι να βρισκόµαστε ένα βήµα πιο µπροστά από τις προσδοκίες των πελατών µας, µέσω της συνεχούς βελτίωσης, αναβάθµισης και εµπλουτισµού των δυνατοτήτων και λειτουργιών της πλατφόρµας. Από την πρώτη στιγµή, βασική µας επιδίωξη ήταν η νέα πλατφόρµα να είναι δυναµική, για να µπορεί να ανταποκρίνεται εύκολα και γρήγορα στο συνεχώς µεταβαλλόµενο περιβάλλον της τεχνολογίας και στις αυξανόµενες απαιτήσεις των πελατών µας.

Ταυτόχρονα, θέλαµε να µπορεί να αξιοποιεί τις υποδοµές νεότερων τεχνολογιών που πιθανόν να διευκολύνουν τη σταδιακή µείωση του κόστους, προς όφελος του καταναλωτή. Τέλος, θέλαµε να µπορεί εν καιρώ να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόµενο της Cytavision χωρίς να είναι απαραίτητα συνδροµητές του δικτύου µας και χωρίς η χρήση αποκωδικοποιητή να αποτελεί προϋπόθεση. Να µπορούν, δηλαδή, να αγοράζουν επιλεκτικά το περιεχόµενο που τους ενδιαφέρει.

Ποια είναι τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρµας; 

Κ.Ψ.: Η νέα πλατφόρµα παρέχει στη Cyta εκτεταµένες δυνατότητες, µέσω ενός ενιαίου, αναβαθµισµένου και αξιόπιστου περιβάλλοντος διαχείρισης, διευκολύνοντας έτσι τη συνεχή ποιοτική και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών µας. Προσφέρει, επίσης, ένα δυναµικό περιβάλλον µέσω του οποίου η υπηρεσία εξελίσσεται συνεχώς, πάντοτε µε πλήρη σεβασµό και πιστή εφαρµογή των δικαιωµάτων περιεχοµένου και της ασφάλειας της πληροφορίας γενικότερα. Ταυτόχρονα, προσφέρει µια ολοκληρωµένη, άκρως ανταγωνιστική και τεχνολογικά προηγµένη εµπειρία θέασης στους πελάτες µας. Είναι πλήρως διαδραστική, µε εξατοµικευµένα χαρακτηριστικά για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, ενώ, ταυτόχρονα, είναι απλή και εύκολη στη χρήση. 

Ανάµεσα σε άλλα, η νέα πλατφόρµα θέτει στη διάθεση της Cytavision:

* Τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας από συσκευές (tablets, smartphones και ηλεκτρονικούς υπολογιστές), από οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε κάθε λογαριασµό µπορούν να προστεθούν µέχρι και πέντε συσκευές, ικανοποιώντας τις ανάγκες κάθε οικογένειας και των µελών της ξεχωριστά.

* Τη δυνατότητα µετάδοσης περιεχοµένου σε υπερ-υψηλή ευκρίνεια (4Κ - UHD).

* Τη δυνατότητα µεταφοράς της θέασης από µια συσκευή σε άλλη – για παράδειγµα, µπορεί ο χρήστης να µεταφέρει και να συνεχίσει τη θέαση του προγράµµατος που παρακολουθεί στην τηλεόραση, στο κινητό του, ή και το αντίθετο, ενώ, µέσω της εφαρµογής Cytavision Go, η κινητή συσκευή του λειτουργεί και ως τηλεχειριστήριο.

* Τη δυνατότητα δηµιουργίας διαφορετικού προφίλ για κάθε µέλος της οικογένειας, καθορίζοντας για κάθε ξεχωριστό προφίλ το διαθέσιµο πρόγραµµα, τη γλώσσα παρακολούθησης, περιορισµούς κτλ.

* Εύκολη «έρευνα» περιεχοµένου µε εξατοµικευµένες εισηγήσεις, στη βάση του ιστορικού θέασης του ίδιου του πελάτη, αλλά και του συνόλου των πελατών.

* Ένα πολύ φιλικό µενού και περιβάλλον χρήσιµων ρυθµίσεων, που επιτρέπουν: 
- ζωντανή θέαση (live TV), 
- ετεροχρονισµένη θέαση (Catch-Up TV), 
- διακοπή και επανεκκίνηση θέασης (Pause & Resume), 
- προγραµµατισµό εγγραφής περιεχοµένου (nPVR),
- δηµιουργία καταλόγου «αγαπηµένων» καναλιών, 
- δηµιουργία υπενθύµισης για την έναρξη κάποιου προγράµµατος, 
- επιλογή γλώσσας ήχου και υποτίτλων (όπου αυτά είναι διαθέσιµα) και 
- ταυτόχρονη θέαση δύο προγραµµάτων (picture-in-picture) στην τηλεόραση και τεσσάρων προγραµµάτων (Multiview) στο κινητό ή στο tablet (χρήσιµο για ταυτόχρονη θέαση πολλών ζωντανών ποδοσφαιρικών αγώνων).

* Δυνατότητα ενοικίασης ταινιών (και σειρών) µέσα από ένα εµπλουτισµένο αρχείο που διανθίζεται συνεχώς µε ταινίες υψηλής ευκρίνειας και δυνατότητα φύλαξης (download) της ταινίας για θέαση από το κινητό όταν δεν θα υπάρχει σύνδεση µε δίκτυο (χρήσιµο στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο).

Πώς επιτυγχάνεται η ποιοτική υπεροχή την οποία επικαλείστε;

Κ.Ψ.: Η νέα υποδοµή διατηρεί πολύ υψηλό δείκτη διαθεσιµότητας γιατί βασίζεται σε τεχνολογίες εικονικού υπολογιστικού νέφους (cloud computing) που παρέχουν γρήγορη επαναφορά της υπηρεσίας. Μπορεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση ενός τεράστιου αριθµού ταυτόχρονων µεταδόσεων και έχει δοµηθεί µε τρόπο που η πρόσβαση των πελατών στο περιεχόµενο να είναι γεωγραφικά κατανεµηµένη, ούτως ώστε να αποφεύγονται φαινόµενα συµφόρησης και καθυστέρησης, παράγοντες που επιφέρουν µείωση της ποιότητας της υπηρεσίας. Επίσης, διαθέτει εργαλεία συνεχούς ελέγχου της ποιότητας και γρήγορου εντοπισµού προβληµάτων, για την άµεση λήψη διορθωτικών µέτρων, καθώς και µηχανισµούς αποκατάστασης της ποιότητας του σήµατος σε περίπτωση προβληµατικών συνδέσεων.

Τι σηµαίνει εξατοµικευµένη θέαση και πώς αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες σας;

Α.Ν.: Σηµαίνει προσαρµογή στις προτιµήσεις των πελατών, µε πολύ απλό και εύκολο τρόπο. Μέσω της δυνατότητας δηµιουργίας έως και πέντε ξεχωριστών προφίλ, το κάθε µέλος της οικογένειας µπορεί να διατηρεί τις δικές του τηλεοπτικές προτιµήσεις, καθορίζοντας τα δικά του «αγαπηµένα» κανάλια και ρυθµίσεις. Ταυτόχρονα, «διαβάζοντας» το κάθε προφίλ, η πλατφόρµα είναι σε θέση να του προτείνει προγράµµατα σχετικά µε τις προτιµήσεις του, αλλά και να µεταφέρει τις επιλεγµένες προτιµήσεις αναλλοίωτες σε κάθε συσκευή µε την οποία συνδέεται ο χρήστης. 

Στο σηµείο αυτό, αξίζει να πούµε ότι µε αυτό τον τρόπο παρέχονται και αναβαθµισµένες δυνατότητες γονικού ελέγχου. 

Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση για όσους είναι ήδη συνδροµητές και θέλουν να αντικαταστήσουν τον αποκωδικοποιητή τους;

Α.Ν.: Η διάθεση των νέων αποκωδικοποιητών έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από τα καταστήµατα της Cyta και οι πελάτες µας µπορούν να παραλάβουν τον δικό τους άµεσα και εντελώς δωρεάν. Η εγκατάστασή τους αποτελεί προϋπόθεση για να µπορούν να απολαµβάνουν τη νέα εµπειρία και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται, συµπεριλαµβανοµένης και της χρήσης της εφαρµογής Cytavision Go. 

Η εγκατάσταση των αποκωδικοποιητών είναι απλή, ενώ το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης της Cyta (132) παρέχει δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη όπου χρειαστεί. Σε ό,τι αφορά τους παλιούς αποκωδικοποιητές, οι πελάτες µπορούν να τους επιστρέψουν στα καταστήµατα Cyta για ανακύκλωση. 
Εναλλακτικά, µπορούν να τους αφήσουν σε οποιοδήποτε σηµείο ανακύκλωσης ηλεκτρονικού εξοπλισµού.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ