Οι Κύπριοι ψάχνουν απαντήσεις στο ίντερνετ για θέματα υγείας (πίνακας)

Σε ποσοστό 57%.

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην υγεία τους ψάχνουν στο ίντερνετ μέσω της Google οι Ευρωπαίοι πολίτες, μεταξύ αυτών και οι Κύπριοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, οι χρήστες που αναζητούν τέτοιου είδους πληροφορίες στο διαδίκτυο έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με το 2006.

Ο μέσος όρος το 2006 ήταν 16% και το 2018 στις χώρες της ΕΕ έφτασε το 52%, δηλαδή ένας στους δύο, κάτι που βεβαίως έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες.

Στην Κύπρο το ποσοστό βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, διαμορφούμενο στο 57%, έναντι του 11% το 2006, ενώ στην Ελλάδα δήλωσε πως καταφεύγει στο διαδίκτυο το 47% των πολιτών. 

Ως κύριο λόγο, η Eurostat παρουσιάζει την ραγδαία αύξηση του ποσοστού των Ευρωπαίων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά και με την αύξηση των ιστοσελίδων που παρέχουν τέτοιου είδους απαντήσεις και συμβουλές. Παράλληλα, η γιγάντωση στων κοινωνικών δικτύων φαίνεται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση του ποσοστού.

Το ερώτημα που τέθηκε σε άτομα ηλικίας 16 έως 74 ετών ήταν εάν κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, είχαν καταφύγει στο διαδίκτυο αναζητώντας πληροφορίες για τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή, τρόπους βελτίωσης της σωματικής της σωματικής και ψυχικής υγείας κλπ.

Το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων για το 2018 παρουσιάζεται στην Ολλανδία σε ποσοστό 72% και ακολουθεί η Φινλανδία με 69%, Δανία και Νορβηγία με 66%.

Τα δε χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βουλγαρία (25%), Ρουμανία (31%) και Ιταλία (35%).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ