Προσαρμογή & ευελιξία στην πανδημία – Το παράδειγμα του Foody

Η εξοικείωση και προσαρμογή με τα νέα μέσα που σχετίζονται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι κατά κάποιον τρόπο αναγκαστική για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

του Χρίστου Πέτρου 

Η πανδημία αλλάζει τις καταναλωτικές και επιχειρηματικές συνήθειες όπως τις γνωρίζαμε. Η εξοικείωση και προσαρμογή με τα νέα μέσα που σχετίζονται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο είναι κατά κάποιον τρόπο αναγκαστική για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τον κλάδο της εστίασης, από το πρώτο κύμα της πανδημίας και το Lockdown της Άνοιξης, η αλλαγή στις συνήθειες απαντάται στην αυξημένη χρήση του Delivery. Σίγουρα η κατ’ οίκων διανομή δεν αντισταθμίζει τις ζημιές των εστιατορίων, ωστόσο βοηθά έτσι ώστε οι ζημίες αυτές να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες.

Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα  παραγγελιών «Foody», διεύρυνε τις δραστηριότητές της και προσέθεσε νέους συνεργάτες, πολλαπλασιάζοντας τις επιλογές των χρηστών, δείχνοντας έτσι ότι η ευελιξία και η προσαρμογή μπορούν να αντισταθμίσουν την επιχειρηματική και οικονομική πίεση που προκύπτει από την πανδημία.

Μιλώντας στο Economy Today o υπεύθυνος επικοινωνίας του Foody Γιώργος Θωμά, ανέφερε ότι με δεδομένο ότι οι χώροι εστίασης δεν μπορούν να λειτουργούν κανονικά, καταφεύγουν στο Delivery για να αντεπεξέλθουν. «Η λύση της παράδοσης με delivery είναι κάτι που εφαρμόζουν όλο και περισσότερα καταστήματα, και είναι όντως αυξημένος ο αριθμός των επιχειρήσεων που επικοινωνούν μαζί μας για συνεργασία».

Για το κατά πόσον το Delivery βοήθησε τα εστιατόρια στην περίοδο της πανδημίας, ο Γιώργος Θωμά απάντησε πώς «η εισαγωγή της επιλογής του delivery έχει βοηθήσει αρκετά τα εστιατόρια την περίοδο της καραντίνας, καθώς είναι πηγή νέων πελατών και παραγγελιών που βοηθά στην αύξηση των παραγγελιών τους για το μέλλον».

Ενδιαφέρον από άποψη επιχειρηματικής προσαρμοστικότητας αλλά και αλλαγής στις καταναλωτικές συνήθεις, παρουσιάζει το Delivery σε αγορές από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία κ.α.. «Υπάρχουν αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών, κυρίως όσον αφορά παραγγελίες μέσω του Foody Market, που περιλαμβάνει υπεραγορές, κάβες, φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.» σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Foody. Το Foody Market, συνεχίζει ο κ. Θωμά «είναι κάτι που ουσιαστικά δημιουργήθηκε εντός του 2020 και σήμερα προσφέρει περισσότερες από 175 επιλογές».

Ενδεικτικό της τάσης των καταναλωτών, να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Foody για τις αγορές για προϊόντα σούπερ μάρκετ, είναι το αυξημένο ποσοστό, σχετικών παραγγελιών που δέχεται το Foody. Σύμφωνα με τον Γιώργο Θωμά «στο παρόν στάδιο περίπου 10% των παραγγελιών που γίνονται μέσω του Foody είναι για καταστήματα του Foody Market, κάτι που δείχνει ότι η εμπειρία της online παραγγελίας μέσω του Foody είναι εύκολη, γρήγορη και βολική για τους καταναλωτές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ