Εκσυγχρονίζονται τα κυπριακά ταχυδρομεία

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και η κυβέρνηση γενικότερα, στηρίζουν ενεργά τη συνεχή προσπάθεια των Κυπριακών Ταχυδρομείων για εκσυγχρονισμό δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδη.

Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών,  απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης
 
Στον χαιρετισμό της η Υπουργός είπε ότι για «θα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, στην αλλαγή δηλαδή του νομικού καθεστώτος των Κυπριακών Ταχυδρομείων, από Κυβερνητικό Τμήμα, σε ένα ευέλικτο Ταχυδρομικό Οργανισμό, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, με την ιδιοκτησία των Κυπριακών Ταχυδρομείων να παραμένει στο Κράτος και πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του προσωπικού».
 
Η κ. Αναστασιάδου δήλωσε σίγουρη ότι «στην όλη προσπάθειά μας για τη μεγάλη αυτή αλλαγή, μέσα από την εντατική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους, και ιδιαίτερα με τους εργαζόμενους, θα υπάρξει θετικό και συναινετικό αποτέλεσμα για επίτευξη του στόχου μας, έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον, να μιλούμε για τα νέα Κυπριακά Ταχυδρομεία».
 
Όπως είπε η Υπουργός Μεταφορών, «παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα ταχυδρομεία, ως οι παροχείς καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, εξακολουθούν και σήμερα να διατηρούν το ρόλο τους, αφού μέσω του δικτύου τους, αποτελούν μια από τις υπηρεσίες, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο».
 
Ένα ρόλο ωστόσο, συνέχισε, «διαφοροποιημένο σε σημαντικό βαθμό από το παρελθόν και αυτό επειδή, πέραν από τις παραδοσιακές ταχυδρομικές υπηρεσίες που εξακολουθούν να παρέχονται σήμερα, τα ταχυδρομεία καλούνται να διευρύνουν το ρόλο τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην αλυσίδα του ‘ηλεκτρονικού εμπορίου’».
 
Η Υπουργός εξήγησε ότι στο «ηλεκτρονικό εμπόριο» τα ταχυδρομεία λειτουργούν «ως ένας παροχέας που μπορεί, μέσω του αναβαθμισμένου δικτύου και υποδομής του, να αποτελεί την πρώτη επιλογή για όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, για διακίνηση των προϊόντων τους προς τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο, με εύκολο, ταχύ και ασφαλή τρόπο αλλά και σε προσιτές τιμές».
 
Αναφερόμενη στην εκδήλωση είπε ότι είναι αφιερωμένη, στη βράβευση παιδιών που έλαβαν μέρος στον 47ο Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό, που διεξάγεται κάθε χρόνο και έχει θεσμοθετηθεί από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση και την ΟΥΝΕΣΚΟ.
 
Θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν: «Φανταστείτε ότι είστε επιστολή που ταξιδεύει στο χρόνο.  Ποιο μήνυμα θέλετε να αναφέρετε στους αναγνώστες σας». 
 
Η μαθήτρια Χαρά Φωκά του Γυμνασίου Δροσιάς στη Λάρνακα κατέλαβε την 1η θέση παγκύπρια και παγκόσμια και όπως τόνισε η Υπουργός Μεταφορών είναι «μια διάκριση που τιμά ιδιαίτερα την ίδια, το σχολείο της αλλά και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, που προωθούν το Διαγωνισμό και ασφαλώς και την Κύπρο μας».
 
Συνεχάρη θερμά τη μαθήτρια προσθέτοντας ότι «ήδη βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία στις 9 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων, στην παρουσία πολλών επισήμων που γνώρισαν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας, καθώς εκεί προβλήθηκε φιλμάκι, που ετοιμάστηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, για την μεγάλη επιτυχία της χαρισματικής μας Χαράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ