Προειδοποιούν με απεργία οι Συντεχνίες στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων»

Εάν δεν καταβληθούν οι μισθοί.

Προειδοποίηση για απεργία, έδωσαν σήμερα οι Συντεχνίες στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, εάν μέχρι το απόγευμα δεν καταβληθεί ο  μισθός των εργαζομένων για το Νοέμβριο και όλα τα Ταμεία τους.
 
Σε κοινή γραπτή ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν.-ΠΕΟ, Ο.ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ.-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «για έβδομο συνεχόμενο μήνα η εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» δεν καταβάλλει έγκαιρα το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων».
 
Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία επιδεικνύουν τεράστια υπομονή και κατανόηση για τα προβλήματα με το στόλο και τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα, όμως δεν θα δεχτούν να μην πληρώνονται έγκαιρα τον μισθό τους για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους».
 
Οι Συντεχνίες επαναλαμβάνουν για «πολλοστή φορά τη διαχρονική τους θέση ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι το μέσο για να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ της Εταιρείας και του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι με βάση την πληροφόρηση που έχουν οι Συντεχνίες από το Υπουργείο Μεταφορών «σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα εμβαστεί ποσόν που καλύπτει την μισθοδοσία των εργαζομένων και άλλα έξοδα της Εταιρείας. Ως εκ τούτου αν μέχρι το απόγευμα δεν καταβληθεί ο μισθός των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο και όλα τα Ταμεία τους (από τον Σεπτέμβριο 2018 και τον Ιανουάριο του 2018) τότε αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 12 τα μεσάνυχτα θα κατέλθουμε σε απεργία λόγω εξαναγκασμού του εργοδότη μας».
 
Οι τρεις Συντεχνίες καλούν «έστω και την υστάτη την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν. Καλούμε επίσης τις αρμόδιες Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών των εργαζομένων, οι οποίοι μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ