Υφ. Ναυτιλίας: Δεν είναι μόνο η Frontline που ενδιαφέρθηκε για Κύπρο

Πέραν του ναυτιλιακού κολοσσού και άλλες εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να έρθουν στην Κύπρο ανέφερε στο Economy Today ο Βασίλης Δημητριάδης

Του Άγγελου Αγγελοδήμου

Πέραν της Frontline και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εκφράσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον τους για να έρθουν στην Κύπρο σημειώνει στο Economy Today ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Ερωτηθείς σχετικά για την πρόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι όντως έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον και έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Εμείς με τη σειρά μας τους έχουμε δώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες που ζήτησαν, αναφέραμε τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ναυτιλιακό κέντρο και πλέον αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης η εταιρεία ακόμα δεν έχει καταθέσει οποιαδήποτε επίσημα έγγραφα και ως εκ τούτου σεβόμενοι τις διαδικασίες τους δεν θα κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο στο παρόν στάδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ωστόσο, πέραν της συγκεκριμένης εταιρείας, η περίπτωση της οποίας έγινε γνωστή λόγω και του μεγέθους της, υπάρχουν και άλλες εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν στην Κύπρο, απόρροια της καλής δουλειάς που γίνεται στον τομέα της ναυτιλίας, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. Η Κύπρος είναι ήδη ένα σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο και αρκετές εταιρείες έχουν τα μάτια τους επάνω μας, πρόσθεσε.

Από την πλευρά μας, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης συνεχώς προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε την κυπριακή ναυτιλία και να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες. Η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή στο συγκεκριμένο τομέα με τα κίνητρα που προσφέρει και τη γενικότερη πολιτική της στα θέματα της ναυτιλίας και η προσέγγιση εταιρειών τους μεγέθους της Frontline αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, τη μεταφορά της έδρας του στην Κύπρο αποφάσισε ο ναυτιλιακός κολοσσός Frontline, ιδιοκτησίας του Κύπριου πολιτογραφημένου δισεκατομμυριούχου John Fredriksen. Η Frontline είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου με έδρα τις Βερμούδες, η οποία διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange).
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται Κύπρο η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ