Ν. Γεωργίου: Η αδράνεια και ο εφησυχασμός δεν χωρούν στο marketing

H Νικολέττα Γεωργίου μάς μιλά για τις προκλήσεις και τις μεταβολές του marketing, τονίζοντας ότι όσο οι ανάγκες της καθημερινότητας μεταβάλλονται, άλλο τόσο μεταβάλλεται και ο ορισμός του marketing, για να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα.

Πλέον το marketing είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πώληση, μια διαφημιστική εκστρατεία ή ένα στόχο που πρέπει να εκπληρωθεί, αναφέρει η Νικολέττα Γεωργίου, Supervising Associate στο τμήμα Brand, Marketing and Communications της Ernst & Young Κύπρου. Σε συνέντευξή της στο Economy Today, η Νικολέττα Γεωργίου, τονίζει ότι ο ρόλος των marketers δεν είναι παθητικός αλλά προϋποθέτει δυναμισμό, τόλμη και πάθος για ροή και εξέλιξη. «Χρειάζεται να είσαι, με λίγα λόγια, συνεχώς παρών και δραστήριος», σημειώνει.

Τι περιλαμβάνει το τυπικό πρόγραμμα μιας μέρας στο γραφείο;

Η μέρα στο γραφείο αρχίζει με καφέ ή ζεστή σοκολάτα αναλόγως διάθεσης! Καμιά μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη, ειδικά στον κλάδο των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, που όλα κινούνται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και οι απαιτήσεις είναι συνεχώς τεράστιες. Σε συνδυασμό με τον πρωινό καφέ, λοιπόν, ρίχνω μια γρήγορη ματιά στον Τύπο και στα Social Media και συγκεκριμένα στις ειδήσεις που μας αφορούν και σε όσες με ενδιαφέρουν προσωπικά. Συνεχίζω έπειτα με τη λίστα των to-dos μου και όσων εκκρεμοτήτων υπάρχουν από την προηγούμενη μέρα. Μια τυπική μέρα περιλαμβάνει επίσης meetings και online calls με συναδέλφους και συνεργάτες για τους σκοπούς των αναγκών του Οργανισμού, καθώς και συντονισμό με την ομάδα για τον καταμερισμό των tasks που αφορούν το marketing. Ασχολούμαι επιπλέον με τη δημιουργία δελτίων Τύπου, άρθρων και γενικότερα περιεχομένου για όλα τα κανάλια επικοινωνίας μας, ενώ παράλληλα συντονίζω ό,τι αφορά τα events που προγραμματίζουμε ή χορηγούμε και τις ενέργειες που αφορούν το CSR της εταιρείας. Επικοινωνώ, επίσης, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με όλους τους συνεργάτες μας, προκειμένου να συντονίσω τα διάφορα deliverables που προορίζονται για τον Τύπο και να εξετάσω μαζί τις πιθανές επιπλέον ανάγκες που έχουμε ή θεματικές που οι ίδιοι μάς προτείνουν. Η ευρύτερη στρατηγική του Οργανισμού μας καθορίζει, μεταξύ άλλων και την προσέγγιση marketing που ακολουθούμε και αποτελεί για μένα τη βάση για οποιαδήποτε επιμέρους ασχολία έχω καθημερινά.

Ως Supervising Associate στο τμήμα Brand, Marketing and Communications της Ernst & Young Κύπρου, ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που έχετε να διαχειριστείτε;

Η ουσιαστική προβολή του Brand, μια ανθρωποκεντρική στρατηγική marketing, η συνεχής και ειλικρινής επικοινωνία με το κοινό και γενικότερα η διασφάλιση της εικόνας και της παρουσίας της εταιρείας αποτελούν θεωρώ τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλούμαι να διαχειριστώ καθημερινά. Καθετί οφείλει να απαντά σε ένα «γιατί», να εξυπηρετεί ένα στόχο και να παρέχει λύσεις στο κοινό, στην περίπτωσή μας, στον κάθε πελάτη και συνεργάτη μας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απίστευτα γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας και τη συνεχή ροή στον κλάδο των Eπαγγελματικών Yπηρεσιών απαιτούν ταχύτητα, στρατηγικό σχεδιασμό, ευελιξία, ετοιμότητα και συνεχή ενημέρωση, κατάρτιση και εκπαίδευση. Η αδράνεια και ο εφησυχασμός δεν χωρούν στον κλάδο μας. Τέλος, παρά το γεγονός ότι εργάζομαι σε ένα corporate περιβάλλον, είναι σημαντικό να συνυπάρχει η δημιουργικότητα με την κριτική σκέψη στην καθημερινότητά μου για την εκπλήρωση των πλείστων tasks, κάτι για το οποίο κάποιος χρειάζεται πηγές έμπνευσης για να πετύχει στον βαθμό που απαιτείται. Πρόκληση λοιπόν αποτελεί και το να εντοπίζεις συνεχώς αυτές τις πηγές έμπνευσης που θα σε βοηθήσουν να παραμένεις δημιουργικός.

Σε ένα ολοένα και μεταβαλλόμενο κόσμο, πώς βλέπετε να αλλάζει ο ρόλος αλλά και ο τρόπος που γίνεται το marketing σήμερα;

Πριν κάποια χρόνια, όταν κανείς αναφερόταν στο marketing, εννοούσε κυρίως την έντυπη, τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση, σε events και στις door-to-door πωλήσεις. Πλέον το marketing είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πώληση, μια διαφημιστική εκστρατεία ή ένας στόχος που πρέπει να εκπληρωθεί. Είναι, θα έλεγα, η πιο στοχευμένη επικοινωνία με το κοινό, μέσω πλέον διαφορετικών και ποικίλων καναλιών επικοινωνίας, βασισμένη στις συνεχείς αλλαγές που επιφέρει η ψηφιακή μεταρρύθμιση. Έχουμε πλέον μετακίνηση από ένα - προηγουμένως - product-centric marketing σε ένα client-centric marketing. Όσο οι ανάγκες της καθημερινότητας μεταβάλλονται, άλλο τόσο μεταβάλλεται και ο ορισμός του marketing για να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα. Ως εκ τούτου, εμείς οι marketers καλούμαστε συνεχώς να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του κοινού, να συμβαδίζουμε με τις εξελίξεις του κόσμου και να προσαρμόζουμε τις εκστρατείες και ενέργειές μας με σκοπό την ενεργή παρουσία μας στην καθημερινότητα του καθενός εκεί έξω. Ο ρόλος μας δεν είναι παθητικός. Προϋποθέτει δυναμισμό, τόλμη και πάθος για ροή και εξέλιξη. Χρειάζεται να είσαι, με λίγα λόγια, συνεχώς παρών και δραστήριος.

Ποιοι σταθμοί καθόρισαν την επαγγελματική σας πορεία;

Καθοριστικό σημείο της ζωής μου ήταν η απόφασή μου να ασχοληθώ με το marketing και την επικοινωνία, παρά το γεγονός ότι ακαδημαϊκά προέρχομαι από διαφορετικό χώρο. Από εκεί και πέρα, οι δύο πρώτες επαγγελματικές μου στέγες, στον χώρο των events και του digital marketing, προσέθεσαν σε αυτή την απόφασή μου. Eίχα την ευκαιρία μέχρι σήμερα να συνεργαστώ με μεγάλα brands, συντονίζοντας τη στρατηγική και τις διάφορες ψηφιακές εκστρατείες τους και να οργανώσω προηγουμένως events για μεγάλες επιχειρήσεις της Κύπρου. Η ένταξή μου στην ΕΥ είναι ο σταθμός που μου δίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες λόγω της φύσης και της εναλλασσόμενης δυναμικής ενός τέτοιου περιβάλλοντος καθώς και εξαιτίας των επαγγελματιών που συνάντησα εδώ. Ο συνδυασμός marketing, digital marketing, επικοινωνίας και branding είναι αυτό που με εξιτάρει περισσότερο και μπορώ να πω ότι στην ΕΥ έχω το προνόμιο να συντονίζω όλα αυτά σε καθημερινή βάση, μαζί με ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα και με εξελίσσουν συνεχώς.

Η μετά την πανδημία εποχή και οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν την εργασιακή σας καθημερινότητα;

Φυσικά! Το ευέλικτο ωράριο, η επιλογή του να δουλεύεις εξ αποστάσεως και οι απεριόριστες δυνατότητες που μας έδωσε η τεχνολογία εν μέσω πανδημίας μόνο θετικό αντίκτυπο είχαν – τουλάχιστον - στη δική μου καθημερινότητα από τότε και μετά. Έχω την ευκαιρία να δουλέψω εξ αποστάσεως, στο σπίτι, σε μια καφετερία, σε ένα αγαπημένο σημείο, όποτε το επιλέξω και εφόσον μου το επιτρέπουν οι διάφορες ανάγκες της ημέρας. Αποφεύγω την κίνηση και τη σπατάλη χρόνου στον δρόμο και αξιοποιώ καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο που έχω πριν και μετά τη δουλειά. Ο συνδυασμός, ωστόσο, της παρουσίας και στο γραφείο κάνει τη βδομάδα καλύτερη γιατί ως άνθρωπος έχω την ανάγκη της ουσιαστικής επαφής με τους συναδέλφους μου.

Who is Who

Σπούδασε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Για μικρό χρονικό διάστημα δίδασκε Ελληνικά σε αλλόγλωσσους στο KES College, ενώ ακολούθως εισήλθε στον κλάδο του marketing και της επικοινωνίας. Εργοδοτήθηκε στην ΙΜΗ ως Client Events Officer και έπειτα στη Webarts ως Account Manager. Συνεργάστηκε με μεγάλα brands και επειχειρήσεις όπως οι Medochemie, Cyfield Group, Foody, Elysee, Sophia For Children, RMHC Cyprus, Medela, SIGG, NetU, Supernova, Visit Nicosia, Hope for Children, Τράπεζα Κύπρου, Infocredit, Ελληνική Τράπεζα. Ήταν, επίσης, host του Webarts Spotlight podcast με θεματολογία το marketing και καλεσμένους αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου. Κατέχει πιστοποιητικά εκπαίδευσης στο Marketing, Strategic Communication, Digital Marketing, Branding, Sales και Social Media από έγκριτους οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού. Εντάχθηκε πέρσι στην ομάδα της ΕΥ Κύπρου στο τμήμα Brand, Marketing and Communications ως Supervising Associate συντονίζοντας τις ενέργειες προβολής και προώθησης της εταιρείας, των συνεταίρων και των ομάδων τους. Έχει πρόσφατα δημιουργήσει με τον σύντροφό της το διαδικτυακό κανάλι Matchday Explorers που καλύπτει ποδοσφαιρικούς αγώνες και τη συνολική εμπειρία της ημέρας του match σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Στέφανος Στεφάνου

Διαβάστε επίσης:  KYC στην εποχή των fintech: Πώς το σωστό «φιλτράρισμα» ισούται με επιβίωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ