Αναστολή της απόφασης για την Cobalt - Τι σημαίνει για την εταιρία

Τέτοια διατάγματα είναι εξαιρετικά σπάνια και δίδονται μόνο όταν υπάρχει έκδηλη παρανομία.

Αναστάλθηκε από το διοικητικό δικαστήριο η ισχύς της απόφασης της Αρχής Αδειών για Αεροπορικές Μεταφορές για ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης αερομεταφορέα της Cobalt.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του SigmaLive, η αναστολή αυτή δόθηκε από το Δικαστήριο στα πλαίσια προσφυγής που αποσκοπεί στην ακύρωση της εν λόγω απόφασης και θα έχει ισχύ μέχρι την αποπεράτωση της Προσφυγής η μέχρι νεωτέρα διαταγή του Δικαστηρίου.

Τέτοια διατάγματα είναι εξαιρετικά σπάνια και δίδονται μόνο όταν υπάρχει έκδηλη παρανομία στην απόφαση και παράλληλα δημιουργούνται ανεπανόρθωτες ζημιές στον διοικούμενο.

Η Δημοκρατία μέσω της ΑΑΑΜ και του Υπουργείου Μεταφορών, Επ. και Έργων, έχει τη δυνατότητα  στην συνέχιση του διατάγματος το οποίο ουσιαστικά επαναφέρει τα πράγματα στην κατάσταση που είχαν πριν την απόφαση της ΑΤΛΑ, δηλαδή επί του παρόντος η αδεια της Cobalt είναι ως να μην έχει ποτέ ανακληθεί.

Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι επειδή η απόφαση της Άτλα έχει μεν ανασταλεί αλλά ακόμα υφίσταται σαν διοικητική οράξη, η Ατλα κωλύεται από το να πάρει νέα απόφαση στο ίδιο θέμα.

Εάν αυτό συσταθεί, η μόνη διέξοδος της ΑΤΛΑ είναι να πετύχει στο δικαστήριο άρση της αναστολής της απόφασης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ