AHG: Παραμείνετε συντονισμένοι μαζί μας...

«Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποια κάθετα κόνσεπτ στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα δεν το κρύβουμε ότι η αγορά της Λεμεσού είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα και σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα...»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στον τομέα της εστίασης και τα νέα concepts που δημιουργούν αναφέρονται σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Economy Today οι ιδιοκτήτες του Amaro Hospitality Group,  Στέλιος Πέτσας και Παύλος Κυριάκου. Τονίζοντας ότι στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης «η διαχρονικότητα είναι το ζητούμενο και το σήμερα ο τρόπος», οι ιδιοκτήτες του Ομίλου επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα χώρο που απαιτεί σκληρή δουλειά, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες χαράς και απόλαυσης. Παράλληλα αναφέρονται στα νέα επαγγελματικά τους πλάνα, αποκαλύπτοντας ότι έχουν θέσει στο μικροσκόπιο και την αγορά της Λεμεσού.

Πότε αρχίσατε να δραστηριοποιείστε στον τομέα της επισιτιστικής βιομηχανίας; Ποιο ήταν το έναυσμα και πώς θα περιγράφατε τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα;

Το 2017 επιχειρήσαμε το πρώτο άλμα γνωρίζοντας ότι το ποσοστό επιτυχίας στο επιχειρείν και δη στον επισιτιστικό τομέα είναι μικρό. Αποφασισμένοι, ωστόσο, να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο φιλοξενίας στον τόπο μας σε χώρους εστίασης, αρχίσαμε να υλοποιούμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό με μοναδική έγνοιά μας, τότε και τώρα, να δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερό μας εαυτό με στόχο να προσφέρουμε χαρά και ευχαρίστηση στους πελάτες μας. Έκτοτε, συνεχίζουμε να παραμένουμε δημιουργικοί, αφού η ικανοποίηση των πελατών μας μάς δίνει ώθηση και μας εμπνέει να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί σε αυτή την πορεία;

Αναμφίβολα κάθε νέα μας πρόταση σηματοδοτεί άλλη μια πρόκληση και είναι εξίσου σημαντική, αφού συμπληρώνει ακόμα ένα κομμάτι του puzzle στο πλάνο ανάπτυξης που υλοποιούμε. Ασφαλώς το Bottega Amaro παραμένει η ναυαρχίδα του Ομίλου, όμως κάθε επόμενο βήμα και κάθε νέο έργο υλοποιείται στη βάση των ίδιων αρχών και της ίδιας κουλτούρας που καθορίσαμε με τη δημιουργία του Bottega Amaro. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση μάς βοηθά να αναδεικνύουμε διαφορετικά concept τα οποία ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αφού καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού που μας ενδιαφέρει σε πολλαπλά επίπεδα.

Πόσα brands βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Amaro Hospitality Group;

Κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου μας βρίσκονται τα εξής brands:

• Botttega Amaro: Οι πελάτες μας το επιλέγουν σταθερά είτε για το μεσημεριανό ή για το βραδινό τους. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με μεσογειακές γαστρονομικές επιρροές.

• Aigaion House: Ένα παραδοσιακό εστιατόριο όπου μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου με μια σπιτική και συνάμα γαστρονομική προσέγγιση.

• Riva Beach House: Η καλοκαιρινή μεσογειακή επιλογή. Το εστιατόριο βρίσκεται στην παραλία της μαρίνας Αγίας Νάπας και σερβίρει εναλλακτικά και πιο ελαφριά πιάτα για το μεσημεριανό και το δείπνο.

• Qboo Bakehouse: Λειτουργεί ως μια εναλλακτική βιοτεχνία σε αρτοσκευάσματα και γλυκά αλλά και ως μπιστρό.

• Istorja Concept: Concept Store με έμφαση στην φιλοσοφία του slow living. Με εκλεκτές επιλογές από έπιπλα, είδη διακόσμησης και κουζίνας, βιβλία, αccessories και ιδέες για δώρα.

ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑ

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι περιλαμβάνει το πλάνο ανάπτυξης του Ομίλου;

Η οργανική ανάπτυξη του Ομίλου, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, συζητείται συχνά και βασίζεται στις πιθανές συνέργειες που δημιουργούν οι προτάσεις και οι επιλογές μας. Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποια κάθετα κόνσεπτ στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα δεν το κρύβουμε ότι η αγορά της Λεμεσού είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα και σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα. Παραμείνετε συντονισμένοι μαζί μας...

Ποια είναι η στρατηγική προσέγγιση του Ομίλου ως προς το θέμα της βιωσιμότητας και πώς ανταποκρίνεστε στην πρόκληση αυτή;

Η βιωσιμότητα δεν είναι πρόκληση αλλά στάση. Την υλοποιούμε καθημερινά και πρακτικά, από τη διαχείριση της ενέργειας, τη μεθοδολογία διαχείρισης πρώτων υλών, την επιλογή των πιάτων σε ένα μενού, ακόμα και σε θέματα προσωπικού, όπως η εγγύτητα της κατοικίας και το ωράριο εργασίας. Η συνετή και εναλλακτική διαχείριση όλων των μεταβλητών που συνθέτουν την εικόνα μιας επιχείρησης στον επισιτιστικό τομέα είναι μια πολύπλοκη και πολύπλευρη διαδικασία. Είναι όμως πρωτεύουσας σημασίας τόσο για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος που φτάνει στον καταναλωτή όσο και για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης.

Οι εργασίες του Ομίλου πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη χρονική στιγμή, αφενός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αφετέρου της κρίσης που προκύπτει από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ποιο είναι για εσάς το μεγαλύτερο στοίχημα και πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες που προκύπτουν;

Οι επιχειρηματικές συνθήκες δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ δεδομένες. Η προσαρμογή μας σε οποιεσδήποτε συνθήκες οι οποίες δημιουργούν νέα δεδομένα, αποτελεί μέρος της ευθύνης και των καθηκόντων μας. Επιπλέον, η ευελιξία σε ό,τι αφορά το προϊόν μας,  η ομαδικότητα, η οργάνωση και η εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται και υλοποιούν τον προγραμματισμό μας είναι σημαντικοί παράγοντες για το πώς βαδίζουμε στο σήμερα.

Η στοχοπροσήλωσή μας στον αρχικό μας στόχο για δημιουργία χαράς και απόλαυσης και ειδικά σε δύσκολες περιόδους αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού συμβάλλουμε με τον τρόπο στην καλή ψυχολογία των πελατών μας, κάτι που χτίζεται μέρα με τη μέρα. Εξάλλου, η έξοδος από την ύφεση απαιτεί ουσιαστικές και καινοτόμες προτάσεις, σύνεση και αποφασιστικότητα.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Όμιλο και ποιο είναι το μότο σας;

Η διαχρονικότητα είναι το ζητούμενο και το σήμερα ο τρόπος. Η φιλοξενία απαιτεί σκληρή δουλειά για να δημιουργηθούν οι συνθήκες να παραχθεί χαρά και απόλαυση. Τα χαμόγελα των πελατών μας είναι πυξίδα και πηγή έμπνευσης για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ