Ιταλία: Εξοικονομήσεις €3 - €4 δις από χαμηλότερη αύξηση μέτρων πρόνοιας

Τα δημοσιονομικά της Ιταλίας ενδέχεται να βελτιωθούν χάρη στη χαμηλότερη αύξηση του κόστους των μέτρων κοινωνικής πρόνοιας το 2020, υπολόγισε ο Ιταλός υπουργός Τζοβάνι Τρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.
© The Financial Times Limited 2019. All Rights Reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Sigmalive is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει ολοένα πιθανότερο να επιβάλλει κυρώσεις στην Ιταλία εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται το τεράστιο κρατικό χρέος της και για υπέρβαση του ορίου του δημοσίου ελλείμματος βάσει του συμφώνου σταθερότητας.
 
Ο Τρία θα συζητήσει εντός της ημέρας για το πώς η Ρώμη μπορεί να αποφύγει τη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τους επικεφαλής των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκα και τον Λουίτζι ντι Μάγιο το «αντισυστημικού» Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ