Μασκοφόροι ληστές έκλεψαν χαρτί τουαλέτας λόγω κορωνοϊού

Η έλλειψη προϊόντων έχει προκαλέσει πανικό στην αγορά και τους καταναλωτές που πολλές φορές φτάνουν στα άκρα.

Ο πανικός για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην Ασία και η οικονομική επισφάλεια που έχει προκληθεί λόγω του φόβου στην αγορά έχουν ωθήσει τους ανθρώπους σε ακρότητες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έλλειψη καθημερινών αγαθών στο Χονγκ Κονγκ έκανε μια συμμορία μασκοφόρων να ληστέψει υπό την απειλή μαχαιριού μεγάλη ποσότητα χαρτιού τουαλέτας, κατά την στιγμή της παράδοσης σε τοπικό σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο άντρες.

Οι ελλείψεις που έχουν προκληθεί λόγω της κατάστασης είναι μεγάλες, τόσο σε βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το ρύζι, αλλά και σε προϊόντα καθαρισμού όπως το χαρτί τουαλέτας.

Η λεία των ληστών ήταν 600 ρολά χαρτιού αξίας $1.700.

Ο πανικός που έχει προκληθεί στο Χονγκ Κονγκ σχετίζεται με τις γενικότερες οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας που έχει μολύνει περισσότερους από 70.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και απειλεί να πλήξει τις εθνικές οικονομίες ολόκληρης της περιοχής.

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει 1.770 άτομα στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με τον τελευταίο αριθμό που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, με 100 από τους 105 νέους θανάτους που καταγράφηκαν στην επαρχία Hubei στο κέντρο της επιδημίας.

Καθώς η φήμες για τεράστιες ελλείψεις προκάλεσαν πανικό στους κατανλωτές, τα καταστήματα έχουν βάλει πλαφόν στις πωλήσεις χαρτιού τουαλέτας: μόλις δύο πακέτα ανά πελάτη. Ωστόσο τα αποθέματα έχουν σε πολλές περιπτώσεις εξαντλούνται σε μόλις λίγα λεπτά.

«Μετά από έξι άδεια σούπερ μάρκετ στις 8:00 πμ της Κυριακής, κατάφερα να εντοπίσω μερικά», δήλωσε ο Jami Gong, κάτοικος Χονγκ Κονγκ ο οποίος διαχειρίζεται το TakeOut Comedy.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα χαρούμενος αγοράζοντας χαρτί τουαλέτας», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ