Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Point Nine

Κορυφαία στελέχη από Κύπρο και εξωτερικό ενημερώθηκαν για θέματα Κανονιστικής Συμμόρφωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Ετήσιο Συνέδριο της Point Nine στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο αποτέλεσε πόλο έλξης για δεκάδες επιχειρηματικά στελέχη από την Κύπρο και το εξωτερικό ενώ έντονη ήταν η παρουσία στελεχών από κυπριακούς τραπεζικούς οργανισμούς και παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Σε μία από τις μεγαλύτερες συνάξεις στελεχών από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών κανονιστικής συμμόρφωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εγνωσμένου κύρους ομιλητές από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες όπως οι FIS Global, Kaizen Reporting, b.fine, Alpha FMC, First Derivative, όπως και κορυφαία στελέχη τοπικών τραπεζών και εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης κατά τη διεξαγωγή συναλλαγών, στις τελευταίες κανονιστικές εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα και τον τομέα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, όπως και στις πιο πρόσφατες τεχνολογικές αναβαθμίσεις που διαμορφώνουν τα δεδομένα του τομέα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε και στο πρακτικό εργαστήρι που αφορούσε τις αναθεωρημένες πρόνοιες της Οδηγίας EMIR Refit, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του 2024.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυναν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή και το Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Μαρία Ηρακλέους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ των ιδρυτών της Point Nine, Γιάννης Μάτσης, χαιρέτισε τους Συνέδρους και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της κανονιστικής συμμόρφωσης σ’ ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, επισημαίνοντας την συμβολή της στην ασφάλεια και την πρόληψη ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ο CEO της Point Nine, Ανδρέας Ρούσσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε αλλά και για τα χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία έχουν εξαχθεί τόσο από τις ομιλίες και τις συζητήσεις όσο και από το εξειδικευμένο workshop. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο A. Ρούσσος: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που υποδεχθήκαμε φίλους και συνεργάτες. Η εδώ παρουσία σημαντικών στελεχών από διεθνούς εμβέλειας οργανισμούς αποτελεί τιμή για εμάς στην Point Nine και επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την αναγνώριση την οποία χαίρει όχι μόνο η εταιρεία μας, αλλά και η Κύπρος ως κέντρο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ