Καθαροί ζούμε στο σχολείο: η Unilever Tseriotis Cyprus και η Klinex φροντίζουν τους χώρους των παιδιών μας!

Σύμφωνα με μελέτες, ένα σχολικό θρανίο έχει πάνω του περίπου 20.000 μικρόβια!

Δεν υπάρχει γονιός που να στέλνει κάθε πρωί τα μικρά παιδιά του στο σχολείο χωρίς να τον απασχολούν διάφορα ερωτήματα. Το πιο συχνό είναι η ανησυχία μήπως κολλήσουν κάποια ίωση από αυτές που γνωρίζουν μεγάλη έξαρση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κι αυτό επειδή η ασθένεια κάποιου παιδιού και η επακόλουθη απουσία του από το σχολείο, δημιουργεί προβλήματα σε όλη την οικογένεια.  

Στην προσπάθεια λοιπόν να συμβάλουν στη διατήρηση ενός πιο υγιεινού και καθαρού σχολικού περιβάλλοντος, η Unilever Tseriotis Cyprus με το brand Κlinex και σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, υλοποίει για 2η χρονιά, το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο». Μέσα από αυτό, θα προσφέρουν και πάλι δωρεάν καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα Klinex σε 110 δημόσια δημοτικά σχολεία σε όλες τις επαρχίες.

Σύμφωνα με μελέτες, ένα σχολικό θρανίο έχει πάνω του περίπου 20.000 μικρόβια! Επίσης, τα μικρά παιδιά κρυολογούν, κατά μέσο όρο, 6-10 φορές το χρόνο. Με πολύ απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι, εξαιτίας ασθενειών που οφείλονται στην ευκολία μετάδοσης των μικροβίων στο σχολείο, οι μικροί μαθητές απουσιάζουν αρκετά συχνά. Οι απουσίες αυτές έχουν σημαντικές συνέπειες: τα παιδιά μένουν πίσω, τόσο στα μαθήματα όσο και στη συναναστροφή με τους συμμαθητές τους, που είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, ιδιαίτερα χρήσιμων για τη μελλοντική πρόοδό τους. Υπάρχουν μάλιστα επιστημονικές έρευνες που τεκμηριώνουν τη σχέση ανάμεσα στη συστηματική παρουσία των παιδιών στο σχολείο και την εδραίωση της αυτοπεποίθησής τους.    

Μ’ αυτή την πρωτοβουλία, η μάρκα Klinex συντελεί στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά μας μαθαίνουν, παίζουν και αναπτύσσονται να είναι υγιεινά καθαρό και ασφαλές, προστατεύοντάς τα όσο είναι δυνατό, από τις ασθένειες που οφείλονται σε μετάδοση μικροβίων και τις συστηματικές απουσίες. Έτσι, εκείνα μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα από την καθημερινή παρουσία τους στα θρανία ενώ οι γονείς μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι!  

Διαβάστε επίσης: Το City of Dreams Mediterranean συμμετείχε στο World Travel Market London

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ