Παρά το γεγονός ότι κλιμακώνονται οι φόβοι παγκοσμίως εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και έχουν χτυπηθεί τόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και τιμές πετρελαίου, εν τούτοις δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο με το Bitcoin, μάλλον το αντίθετο.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε περιόδους κρίσης, επωφελούνται κυρίως τα κρυπτονομίσματα και οι υπέρμαχοι τους. Τα παραδείγματα κατά το πρόσφατο παρελθόν είναι πάμπολλα. Από την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, μέχρι την κοινωνική επανάσταση στην Βενεζουέλα και το Brexit στην Βρετανία, αυτές όλες αποτελούν περιπτώσεις όπου το MOAR Bitcoin όχι μόνο πέρασε «αλώβητο», αλλά βγήκε κερδισμένο.
Όπως και σε περιπτώσεις κρίσης, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση με την έξαρση του νέου ιού, ισχύει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Είναι γεγονός ότι ο κορωνοϊός «εξαπλώνεται» όχι μόνο σε ανθρώπους, αλλά και σε συναλλαγές τραπεζογραμματίων, όπως τα λεγόμενα Dirty Filthy Fiat. Για αυτό το λόγο, ορισμένοι αναλυτές προτείνουν τις ψηφιακές συναλλαγές και τη στροφή προς τα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται κατά πόσο πραγματοποιούνται ψηφιακές συναλλαγές στην Κίνα -την χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ιός- αν και οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγω για αυξημένο ποσοστό ψηφιακών συναλλαγών στην ασιατική χώρα.
Τέλος, η ανικανότητα του Bitcoin στο παρόν στάδιο να «δραπετεύσει» μια και καλή από ενδεχόμενους κινδύνους, προκαλεί συγχύσεις μεταξύ των πιο αισιόδοξων υποστηρικτών του αλλά και ερωτηματικά κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί ως το ασφαλέστερο καταφύγιο.