Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι στην ιστορία των ΗΠΑ (pics)

Θα βρεθεί άραγε αγοραστής;

Το πιο ακριβό σπίτι στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται επιτέλους ότι παίρνει «σάρκα και οστά».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εφτά χρόνια μετά την έναρξη του έργου - ενός αρχοντικού 100,000 τετραγωνικών ποδιών στην Bel-Air, o υπεύθυνος κατασκευής του δηλώνει έτοιμος να το παραχωρήσει σε διαθεσιμότητα για το κοινό, με ζητούμενη τιμή τα 500 εκ. δολάρια.

Το υπερπολυτελές «παλάτι» συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τέσσερις πισίνες, γήπεδο bowling, και μπαλκόνι με «τρισδιάστατη» θέα ενός από τα πιο μαγευτικά τοπία της Νότιας Καλιφόρνιας. Η είδηση του σπιτιού, προκάλεσε «πλημμύρα» ενδιαφέροντος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ειδικά μετά την ανακοίνωση της τιμής του, το 2015.

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν ορισμένα (οικονομικά) προβλήματα και αναβολές στην εκτέλεση του έργου που έγειραν ερωτηματικά που έθεταν υπό αμφισβήτηση ακόμα την ολοκλήρωση του, εν τούτοις το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο 100%, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, Nile Niami.

Ο ίδιος ο Niami, τάχθηκε κατά της αξίας του σπιτιού που αγγίζει τα $500 εκ., λέγοντας συγκεκριμένα: «Όταν έχουμε στη κατοχή μας κάτι τόσο σπάνιο όσο η Μόνα Λίζα, έχουμε και τη δυνατότητα να ζητήσουμε και να απαιτούμε ότι θέλουμε», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν αποτελεί πρόθεση του η εκτόξευση της τιμής της συγκεκριμένης κατοικίας αλλά και άλλων παρόμοιου τύπου κατοικιών σε όλη τη χώρα. «Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του σπιτιού δεν είχα το δικαίωμα να ζητήσω $500 εκ. (για την πώληση του), όμως τώρα που τριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στο Λος Άντζελες και στο κόσμο,  η τιμή του δεν φαίνεται καθόλου  παράλογη», κατέληξε ο κ. Niami.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι βρίσκονται ήδη προς πώληση στις ΗΠΑ και άλλα υπερπολυτελή σπίτια, ενώ παράλληλα οι τιμές ακινήτων σημειώνουν άνοδο από το 2019. Μόνο πέρυσι, 23 σπίτια πωλήθηκαν για τουλάχιστον $50 εκ. σε όλη τη χώρα, ενώ έξι από αυτά πωλήθηκαν για τουλάχιστον 100 εκ. δολάρια.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ