Cyprus Public Transport: Στις 5 Ιουλίου ξεκινούν τα δρομολόγια λεωφορείων

Από τις 5 Ιουλίου, η νέα κυπριακή εταιρεία αναλαμβάνει τις δημόσιες συγκοινωνίες της Επαρχίας Λευκωσίας και της Επαρχίας Λάρνακας.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών λεωφορείων στην Κύπρο, η CPT έχει ήδη στη διάθεσή της έναν υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη χώρα μας.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη πανδημία του COVID-19 και την ασφάλεια των επιβατών μας που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας, μια ειδική ομάδα μηχανικών έχει σχεδιάσει ένα πρωτοποριακό αυτόματο σύστημα απολύμανσης, με το οποίο είναι εξοπλισμένα τα λεωφορεία της CPT.

Μάλιστα, ο στόλος της Cyprus Public Transport στην Κύπρο θα είναι ο πρώτος στόλος σε όλη την Ευρώπη που είναι εξοπλισμένος με το εν λόγω σύστημα. Η συγκεκριμένη τεχνολογική καινοτομία διασφαλίζει την πλήρη ασφάλεια όλων των επιβατών, οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν ανενόχλητοι την κάθε διαδρομή τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία απολύμανσης, το σύστημα ενεργοποιείται κάθε βράδυ, όταν τα λεωφορεία ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους και σταθμεύσουν. Ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα από μέσα και έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο, ώστε να βγει έξω, για να αρχίσει η αυτόματη διαδικασία απολύμανσης. Η απολύμανση διαρκεί περίπου 60 δευτερόλεπτα.

Με το πέρας της διαδικασίας, το λεωφορείο έχει απολυμανθεί πλήρως από οποιονδήποτε ιό η παθογόνο παράγοντα.

Με το συγκεκριμένο σύστημα, η Cyprus Public Transport θα μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην ασφάλεια τόσο των υπαλλήλων και των επιβατών της, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ